Makkelijke Sintreceptjes | geen oven nodig!

Piet had dus toch weer pepernoten in het deeg gegooid. Het resultaat was een heerlijk pepernotenbroodje! Wil je zelf wat lekkers maken? Probeer dan een van deze makkelijke en eenvoudige receptjes waarvoor je niet echt hoeft te bakken:

Makkelijker dan dit kan het niet. En zoeter ook niet… Neem 2 witte boterhammen en besmeer deze met Belgische speculoos (het verschil met speculaas? Dat heb ik al eens beschreven). Strooi op de ene boterham hagelslag en op de andere kruidnootjes. Plak beide boterhammen tegen elkaar, snijd ze door en geniet!

Deze wil ik thuis zeker nog maken met Liz en Ravi; Sinterklaasfudge! Je hebt nodig een blik gecondenseerde melk, 300 gram chocolade in je lievelingssmaak en een paar handjes strooigoed. Ook heb je een ovenschaal of bakvorm en bakpapier nodig. Verwarm de melk en smelt de chocolade hier in (blokje per blokje). Schenk alles in de ovenschaal/bakvorm die bekleed is met bakpapier. Strijk de bovenkant glad en verdeel het strooigoed er voorzichtig over. Laat de fudge nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en breek er daarna mooie brokken van.  

Als we nog chocolade overhebben wil ik ook graag pepernotenrotsjes maken. Liz zal wel zeggen ‘papa heeft toch chocoladepepernoten’, maar ze smaken toch anders. Maak een gladde chocolade saus (au bain-marie of met de magnetron) van 200 gram chocolade naar keuze, een klontje boter en een mespuntje speculaaskruiden. Voeg 200 gram kruidnoten bij de chocolade en meng dit voorzichtig. Maak daarna hoopjes en leg deze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Bestrooi ze daarna, meteen en snel, met bijvoorbeeld m&m’s, confetti, discodip of nootjes. Ook deze moeten opstijven, maar niet in de koelkast!

Liz en Ravi eten graag pannenkoeken. Gewone of bananenpannenkoekjes. Beiden kun je eenvoudig een Sinterklaastintje geven. Voeg aan je normale beslag platgeslagen of fijngemalen kruidnoten toe en ook een snuf speculaaskruiden. Hierna kun je gewoon je pannenkoeken bakken. Als garnering kun je nog wat kruidnoten toevoegen en naar smaak stroop gebruiken.

Heb je speculoos over en kruimels kruidnoten? Maak dan de lekkerste Sinterchocolademelk! Voeg aan de chocolademelk speculoospasta toe en laat dit opnemen door de melk, breng aan de kook en voeg ondertussen wat kaneel toe. Schenk in een kop, spuit er lekker veel slagroom op en strooi de kruimels erover. Ik weet al wie hier echt van gaat genieten 😉

Bron: leukerecepten.nl