Zie ginds komt de stoomboot…

uit Spanje weer aan! De eerste zaterdag na 11 november, Sint Maarten, mogen we de pakjesboot weer verwelkomen. En dat betekent dat het tijd is om nog meer Sinterklaaslekkers in de winkel te leggen. De chocolade sint figuren vliegen al een paar weekjes de deur uit, maar de letters waren nog in de maak. Rijkelijk versierd zodat ze net een beetje anders zijn dan de letters die overal verkrijgbaar zijn. Een chocolatier is Ronald niet, dat is werkelijk een vak apart, maar het eindresultaat ziet er weer vrolijk uit. Lettersnoep kenden de oude Romeinen overigens al en een Nederlandse specialiteit zijn de gegoten chocoladeletters. Al halverwege de 19e eeuw adverteerde men er in Amsterdam mee.

Daarnaast waren we op zoek naar een leuke verpakking voor de Sint pakketjes. Ieder jaar proberen we iets anders te vinden, liefst zelf te maken. Vorig jaar hadden we een gevulde broodschoen, dit jaar zijn het juten zakjes geworden gevuld met zelfgebakken pepernoten, onze speculaas en speculaascake een kleine amandelstaaf en chocolade. Allemaal even lekker!

Taai taai stond nog op de planning om te maken, net als de Lubeckers, Stond, want inmiddels ligt alles in de winkel. En ook de eerste Sinterklaasschuitjes zijn alweer de winkel uitgevlogen. Kortom, wij zijn klaar voor deze gezellige en lekker tijd!