Rompertaart

Deze babytaart had ik al een aantal keer gezien en inmiddels heeft Ronald hem al een aantal keer mogen maken. Een rompertaart! Een keer wat anders dan geboortecakejes, versierde donuts of cupcakes. Eigenlijk heel gemakkelijk om te maken en je hoeft weinig weg te gooien. Voor de creatievelingen onder ons hierbij de taart stap voor stap. Wij maken hem van slagroomcake; de afwerking kan op allerlei manieren.

  1. Bak een rechthoekige taart. Van alleen cake kan of als je de cake in de lengte doorsnijdt met verschillende laagjes met jam of fruit ertussen.
  2. Snijd of steek het kraagje eruit en ook de ‘beentjes’. Met een ronde steker gaat dit het gemakkelijkst of anders gewoon met een mesje. Probeer dit wel in een keer goed te doen want de stukjes cake hebben we bij stap 3 weer nodig.
  3. De cakestukjes die uit de beentjes komen, plak je vervolgens als mouwtjes aan de bovenkant. Misschien dat ze nog een beetje recht gesneden moeten worden.
  4. Besmeer de taart met slagroom of crème zodat hij mooi glad is.
  5. Versieren en opmaken naar smaak!

Wij zijn benieuwd naar het resultaat, lukt het niet of teveel moeite? Bij ons bestellen kan altijd; bestellingen@bakkerijadams.be