5 Redenen om…

te ontbijten:
1. Een goed ontbijt zorgt voor een goede energieverdeling over de dag. Zo loop je minder kans op voedingstekorten waardoor je moe, prikkelbaar en lusteloos wordt.
2. Na een nacht van 7-8 uur is het nodig om je lichaam weer op te starten. Door te ontbijten ben je alerter en is je concentratieniveau hoger wat zou leiden tot betere prestaties, een hogere productiviteit en minder ongevallen.
3. Door te ontbijten wordt de voedingsinname gespreid. Hierdoor voorkom je dat je gaat snacken en bij de lunch en het avondeten teveel eet. Je lichaam gaat, door regelmatig te eten, gedoseerd met de voedingsstoffen om waardoor ze niet als vetreserves opgeslagen worden. Een goed ontbijt bestaat uit ongeveer 400 calorieën.
4. Het ontbijt brengt essentiële voedingsstoffen die via andere maaltijden niet altijd in voldoende mate verkregen worden. Broodmaaltijden, of maaltijden met vezels en granen, en dan vooral het ontbijt, brengen relatief de meeste complexe koolhydraten, onze meest gezonde energieleveranciers. Ontbijt daarnaast met eiwitten, vers fruit en koffie, thee of water.
5. Rustig ontbijten is een gezellige manier om samen de dag te beginnen!

Voor degenen die geen trek hebben ’s ochtends: een glas lauwwarm water (met citroen) stimuleert de eetlust. En eet in de avond niet te laat en te veel. Niet ontbijten houdt het wegblijven van het hongergevoel in stand. Organen gaan trager werken, omdat ze te weinig energie krijgen.

Bron: www.gezondheid.be, www.gezond.be, www.voedingscentrum.nl