Kieskeurig

Regelmatig vragen mensen, als je vertelt dat je een bakkerij hebt, waarvoor ze naar onze winkel zouden moeten komen. Zonder twijfelen antwoord ik dan ‘voor het worstenbrood en de smoskes’. Voor vrienden nemen we regelmatig worstenbrood mee en smoskes ham/kaas gaan ook altijd op.

Ronald is van nature, of sinds hij bakker is, nogal kieskeurig. Hij eet bijvoorbeeld liever geen brood van een dag oud en in een restaurant wordt altijd even, haast onzichtbaar, kritisch aan het brood gevoeld. Inmiddels, na bijna 5 jaar bakkerij, vrees ik dat ik moet toegeven dat ik ook besmet ben. Afwerking en uniformiteit vinden we allebei belangrijk, maar natuurlijk ook smaak. En die kan soms tegenvallen. Ik eet zelf bijvoorbeeld zelden of nooit een koffiekoek. Soms een chocoladebroodje zoals laatst in Leuven. En toen zat er geen pudding, of banketbakkersroom, in! Dat viel zo tegen, maar dat lag aan mij volgens Ronald, want dat wisselt per bakker. Wij hebben ze met een beetje room erin, maar je hebt ze dus ook zonder. Weer wat geleerd, maar jammer dat deze ook niet vers was…

Koffiekoeken, of boterkoeken of koffiebroodjes worden bij het ontbijt of koffietafels gegeten, maar ook vaak getrakteerd. Je kunt ze uit de hand eten, ze zijn lekker groot, we hebben meer dan 10 soorten en ze zijn minder kwetsbaar dan gebak. Dus kunnen ze zo mee naar de andere kant van het land voor recepties en openingen. We hebben zelfs bestellingen vanuit Amerika! Ik geloof dat we nog een specialiteit hebben.