Wie jarig is trakteert! | Bijzondere koekjes en een nieuw taartje

Wie jarig is trakteert! En dat doen we met heel bijzondere koekjes. Zogenaamde fortune cookies of gelukskoekjes met kans op Bakkerij Adams prijzen. En we hebben een nieuw taartje ontwikkeld, een Enclavetaartje, dat erg lekker is en past bij ons bijzondere dorp. We trakteren van 1 tot en met 10 mei:

Fortune cookies heb ik leren kennen toen ik in Canada studeerde. In Chinese restaurants kreeg je die bij het dessert. In het koekje zit een spreuk of voorspelling. Volgens een legende werden in de 14e eeuw in China maancakejes gebruikt om berichten te verspreiden om mensen aan te zetten om verzet te plegen tegen de Mongolen. De oorsprong van de koekjes die we nu kennen ligt echter niet in China, maar in California. Het is daar in 1890 geïntroduceerd door baron Makoto Hagiware, een Japanse immigrant. Inmiddels zijn ze over de hele wereld bekend.

Koekjes bakken kunnen wij ook en Ronald heeft geëxperimenteerd met dit krokante koekje van meel, suiker, vanille, olie en koekkruiden. En het koekje hebben we heel veel leuke en lekkere prijzen gestopt! Eet het koekje dus lekker op als je komt en kijk snel op het briefje of je iets gewonnen hebt (inleveren kan tot en met 31 mei 2022!

We wilden graag een nieuw taartje maken. We zijn wederom geïnspireerd door de Verenigde Staten en door de mop van het konijntje dat naar de bakker ging voor een worteltjestaart… We wilden een, uiteraard, lekker taartje dat past bij ons bijzondere dorp. Wij zijn niet voor niets een grensbakker waar het beste van twee werelden samenkomt. En wat is er nou Nederlandser dan – de worteltjes van – oranje en wat past daar beter bij dan echte Belgische chocolade? Carrot cake werd in de Middeleeuwen al gemaakt. Er waren toen nog geen dure zoetstoffen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd worteltjestaart weer populair door de voedselcrisis. Zo populair dat het een standaard in de Verenigde Staten op iedere dessertkaart staat. Een trend die nu sterk opkomt is het gebruiken van groente in gebak. Dus zogezegd zo gedaan en tijdens het testen bleek Belgische chocolade perfect bij te passen. Wij hebben al uitgebreid getest en zijn verkocht. Dankzij vaderlief heeft het taartje de vorm van een puzzelstukje en is het echt een Enclavetaartje geworden We introduceren zondag dit taartje, kom proeven en proberen!