Wie is Angelique? | Leer ons nog beter kennen

Ook deze dame loopt al jaar en dag rond. Op zondag en op maandag. Aan Angelique hebben we ook een aantal vragen voorgelegd en ze antwoordde, midden in de nacht, het volgende:

Vertel eens kort iets over jezelf:

Ik ben Angelique Delien, getrouwd en heb 2 volwassen kinderen. Ik woon in Poppel en Sarah is al lang geweest.

Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het goed!

Hoe lang werk je al bij de bakker?

Al lang, want ik ben ooit begonnen bij Bakkerij Gatzen in Poppel. Toen zij op zondag sloten, belde Marleen Broeckx me en ben ik bij Jan en Marleen gaan werken. Hier werkte ik zo’n 4 jaar toen Ronald de bakkerij overnam en inmiddels zijn we alweer 8 jaar verder!

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leukste vind ik klanten helpen zodat ze van een lekker ontbijtje kunnen genieten of van iets lekkers bij de koffie.

Wat vind je niet leuk?

Vlaaitjes kloppen vind ik niet leuk. Een klein beetje uitleg: vlaaitjes worden in vlaai vormpjes gebakken. Na het bakken moeten deze uit de vormpjes gehaald worden. Dit kan niet meteen want dan zijn ze te warm en ze moeten nog een beetje uitharden. Wacht je te lang, dan krijg je ze niet uit de vorm. Een werkje wat nogal precies komt dus!

Wat wisten we nog niet over je?

Dat mijn grootste hobby taarten bakken is en dan ook thema taarten van bijvoorbeeld Paw Patrol, Teletubbies, Dino’s, Frozen etc. Hiervoor heb ik allerlei cursussen gevolgd bij de PME opleiding. Youtube en Pinterest zijn mijn beste vriend voor inspiratie en soms heb ik Ronald nodig voor een fotoprint.

Anke, en ook een aantal andere collega’s, hebben me al een aantal keer gezegd dat ik me op moet geven voor Heel Holland Bakt (vrij krijgen wat geen enkel probleem), maar daar durf ik toch niet aan te beginnen. Technisch ben ik niet goed genoeg denk ik.

Mijn lievelingsproducten zijn:

Van het brood geniet ik het meest van een akkerbrood. Door de graantjes. Om dezelfde reden kies ik bij de pistolets voor een kampioentje. Hollandse worstenbroodjes bij het hartige en van het zoete kies ik voor de koffiekoek met abrikoos.

Mijn hobby’s:

Taarten bakken dus, maar ook filmpjes kijken van cakeboss of alles wat met taarten en toppers te maken heeft. En verder handboogschieten bij DKP Poppel, koken, zwemmen, puzzelen (ook met collega’s word feud spelen).

Ooit ga ik:

Zwemmen met dolfijnen, dat lijkt me zo gaaf!