Wentelteefjeschotel maken | met tips van Liz

Oeh dit was een succes. Liz probeert alles en lust echt best veel. Ze is meer van het hartige dan het zoete, maar de wentelteefjes vielen helemaal in de smaak! Ravi gaat sowieso voor zoet, dus we gingen door met een volgend experiment: een wentelteefjesschotel:

Het basisidee van dit recept komt van miljuschka.nl maar we hebben er onze eigen draai aan gegeven. Wat heb je nodig:

Een ovenschaal. Wij hadden een kleintje, want het is vrij machtig en door de roomboter en suiker ook niet zo heel erg gezond.

Wit brood; liefst oud, want dat neemt het mengsel goed op en als je het toch over hebt dan hebben we minder verspilling!

Roomboter om de ovenschaal in te vetten en voor de bovenkant van de schotel; 80 gram.

Eieren; 3 stuks.

Melk; 150 ml. Hierbij hebben wij het gelaten. Er kan ook slagroom in als je dat lekker vindt.

Kaneel; naar smaak.

Fijne basterdsuiker; een eetlepel

Bloem; twee eelepels (wij hadden tarwebloem).

De appels heb ik er op verzoek van Liz en Ravi uitgelaten, maar ik wil hem nog wel een keertje met appel maken. Ook zout gebruik ik nooit zoveel, maar opa kwam even proeven en die vond dat er echt een flinke snuf zout bij mocht. Vanille doen wij ook nooit bij wentelteefjes dus nu ook niet.

Wat gaan we doen:

Verwarm de oven weer goed, 180 graden is hoog genoeg. Terwijl Liz de ovenschaal aan het invetten was, sneed Ravi de bovenste korst van het brood en sneed het brood in repen van ongeveer 4-5 centimeter. Tip; zorg dat het brood niet te hoog boven de ovenschaal uitsteekt. Liz heeft samen met mij de eieren, melk en kaneel gemengd. ‘Tot het kaneel overal zit als je roert mam’. Ravi heeft alle stukjes brood tegen elkaar aangezet in de ovenschaal. Lekker vol, maar niet duwen. De overgebleven roomboter heeft Liz gemengd met de basterdsuiker en de bloem. Het was net of ze gewoon aan het spelen was zei ze en het was wel een beetje plakkerig. Samen hebben we het eiermengsel over het brood gegoten. Zorg dat je overal wat mengsel giet en dat het niet over de rand komt. De roomboter verdeel je met een vorkje of mesje over de bovenkant. Met je handen kan ook, maar Liz vond dat dus te plakkerig. En dan, de oven in en wachten maar! Na ongeveer 45 minuten zou de schotel klaar moeten zijn.

Het resultaat was goed gelukt al zeg ik het zelf. Ravi moest even aan de vorm wennen, maar vond het erg lekker. Ronald en opa waren (op het zout na) er ook over te spreken. Liz had liever gewone wentelteefjes en ik wil dus nog een keer de variant met appel. Geniet ervan!