Weg met de coronakilo’s | 7 haalbare tips

Meer thuis. Meer zitten. Mooi weer. Een ijsje, de lokale horeca ondersteunen, een extra gebakje, een wijntje. Gezellig! Veel mensen zouden de afgelopen periode ongeveer 5 kilo aangekomen zijn. Oei! Die willen we er graag af. Maar het moet wel haalbaar zijn en leuk blijven:

We weten het eigenlijk allemaal wel. Minder eten, meer bewegen en je valt vanzelf af. Zo, klaar. Was het maar zo gemakkelijk. Dan zaten die kilo’s er nu niet aan. Wat kunnen we er aan doen om weer in shape te komen? Zorg allereerst dat je weet waarom je af wilt vallen. Wat motiveert jou? ’s Avonds weer energie hebben, een betere conditie hebben of al je kleren weer passen? Herhaal je doel voor jezelf zodat je weet waarom je het doet en het volhoudt! Zeker met deze extra tips:

  • Zorg voor een gezonde en gevarieerde leefstijl die je vol gaat houden. Vooral dat laatste is belangrijk. Diëten komen en gaan. Ze omvatten goede en minder goede dingen. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat ze maar voor weinig mensen vol te houden zijn of nadelige gevolgen hebben op de langere termijn, omdat je bepaalde voedingsstoffen niet meer eet.
  • Zorg voor gezondere alternatieven of eet minder; aanlenglimonade net zo lekker als een glas fris? Pak dat dan. Eet een waterijsje in plaats van roomijs. Neem een kleinere punt taart. Pak één koekje in plaats van drie. Zet de stokbroodjes, met of zonder tapenade, pas op tafel als het vlees van de barbecue komt.
  • Geniet vooral ook. Eén keer per dag mag. Dat werkt vaak beter dan één dag in de week zondigen. En geniet dan goed. Dus eet bewust en laat het je echt smaken. Neem dan iets met kwalitatief goede grondstoffen. Dus echt vanille ijs in plaats van ijs met vanillesmaak of bij ons, een croissantje gemaakt met gewoon goede roomboter.
  • Wil je gaan snoepen? Ga eerst even iets anders doen. Dan vergeet je waarschijnlijk al snel dat je wilde gaan snacken.
  • Beweeg meer! Hopelijk kunnen de sportscholen snel weer open, al kun je buiten ook veel doen. Fietsen, wandelen of doe een les buiten. Plan dit in, als je iets inplant dan is de kans groter dat je je eraan houdt.
  • Drink geen suikerhoudende dranken en let op met alcohol. Dit zijn ‘sluipmoordenaars’. Ongemerkt krijg je zo heel veel suikers en dus calorieën binnen.
  • Zorg voor structuur. Structuur is om meerdere redenen fijn, maar in dit geval zorgt het ervoor dat je volwaardige, voedzame maaltijden kunt inplannen en niet van het ene hapje naar het andere gaat. In deze tijd lukt het misschien om nieuwe gewoontes te ontwikkelen of nieuwe recepten uit te proberen die gezonder zijn.

Veel succes en voor we het weten hebben we die coronakilo’s van ons afgeschut!