Wat is jouw lievelingspistolet? | Die van ons…

Meer dan 10 verschillende soorten pistolets hebben we. Ronald maakt graag pistolets en is er goed in – als jeugdkampioen al en nu de tweede beste van België. De ronde witte pistolet ligt het meest op de bakplaten, maar de tijgerpistolet is een goede tweede. Hoe maakt Ronald deze? En waarom vindt Liz het geen tijger?

De tijgerpistolet en ook onze tijgerbroden krijgen een speciale behandeling. Het zijn mooie harde broodjes en broden om te zien door de speciale korst. Hoe maken we dit korstje?

We hebben hiervoor een zogenaamde tijgerpap nodig; dit is een speciaal mengsel van rijstebloem, zout, water, olie en suiker.

Soppen of dopen; Ronald maakt eerst een gewone witte pistolet en vervolgens sopt – doopt – hij ze even in de tijgerpap. Dit moet niet te kort, maar ook zeker niet te lang.

Tijger of panter; Liz vindt het geen tijgerpistolets, maar meer luipaardpistolets. Ze heeft eigenlijk wel een beetje gelijk; er zitten geen strepen op de pistolets maar meer de vlekken van een panter of luipaard. Als de tijgerpap op de pistolet zit dan droogt deze in. Het vocht gaat er uit. De pistolets rijst vervolgens harder en daardoor scheurt de pap. En dit zorgt voor de tijgerprint!

Uitdaging; zijn de tijgerpistolets voor je gevoel altijd op? Ronald bakt in het weekend meerdere keren pistolets af – alle soorten. Dus om 7 u zijn er tijgertjes, maar als er dan veel klanten komen die er een stuk of 10 meenemen, dan kunnen ze ineens op zijn. Er komen dan bij de volgende shift weer nieuwe, maar dat kan even duren. Wil je zeker zijn? Bestel ze dan, via www.bakkerijadams.be, of bel even naar de winkel als het voor de dag zelf is. Dan kunnen wij even kijken of ze er nog zijn of dat er nog bijgebakken worden en pakken we ze voor je zodra ze uit de oven komen.

Ps: toch liever een andere pistolet? We hebben ronde witte, lange witte, tarwe pistolet, maltkornpistolets, boterpistolets, maanzaadpistolets, sesamzaadpistolets, kaiserpistolets, vloerpistolets en kampioentjes. Voor ieder wat wils!