Hoe maak jij een gezondere keuze?

Het is bewezen dat rigoureus je leefstijl omgooien vaak niet zo goed werkt. Daarnaast weten we ook dat we soms beter andere keuzes kunnen maken; voor je gezondheid, om wat of te vallen of om een meer duurzame keuze te maken. Kleine stapjes volhouden is veel gemakkelijker, wij helpen:

Welke eetwissel ga jij maken?!

We hebben in de bakkerij heel veel lekkere dingen. Niet allemaal even gezond, maar wel ambachtelijk gemaakt met kwalitatief goede grondstoffen. Als je geniet dan moet je het goed doen. Voor ons is dit een heel bewuste keuze. En we weten precies waar onze eieren vandaan komen, de bloem, de slagroom, rozijnen, aardbeien en ga zo maar door. We zien en proeven alles zelf, waardoor we zeker zijn van de kwaliteit. Wil jij ook bewuste keuzes maken? Wij helpen je door een aantal keuzes klaar te zetten. Het voedingscentrum noemt dit zogenaamde ‘eetwissels’:

Tarwe brood > volkoren brood

Volkorenbrood bevat alles van de graankorrel. Volkorenbrood geeft vezels, vitamines, mineralen en een verzadigd gevoel. Dit is de beste eetwissel die je kunt maken.

Kaas > banaan

Als je geen vlees eet, dan is kaas een goede optie. Alleen veel kaas eten is niet zo gezond. Fruit op je brood, zoals banaan is ook erg lekker. Zeker op een volkorenboterham! En heb je heel veel trek? Een laagje 100% pindakaas eronder en je bent zeker verzadigd.

Pistolet eiersalade > Smoske ham/kaas

Er gaat (bijna) niets boven onze eiersalade, maar een smoske is net even een gezondere keuze. Hierop zit onze huisgemaakte mayonaise – we zijn niet roomser dan de paus, maar daarnaast ook sla, tomaat, ei en ham of kaas. Je eet hierdoor gevarieerder en maakt een minder ongezonde keuze

Croissant > krentenbol

Onze roomboter croissant is vooral heel lekker, maar eerlijk, een croissant heeft niet zo’n hoge voedingswaarde. Een krentenbol is ook heel lekker en voedzamer!

Koffiekoek > mini koffiekoek

Dezelfde smaak, maar dan een maatje kleiner!

Belgisch worstenbrood > hollands worstenbrood

Helaas voor de liefhebbers van ons Belgische worstenbrood, maar een brooddeeg is gezonder dan getoerd gerezen deeg (bladerdeeg in de volksmond).

Huisgemaakte chocopasta > huisgemaakte jam

Dit is er wederom eentje in de categorie minder ongezond. Maar als je zoet beleg wilt en nog wat fruit, dan is onze nieuwe eigengemaakte jam de betere keuze! We zijn nog aan het experimenteren en hebben nu aardbei, bosvruchten en abrikoos.

Worstenbrood > Vegan saucijs

Wil je liever plantaardig eten? We hebben twee hartige vegan broodjes; Tex Mex of het vegan saucijsje. Laat je alleen vlees uit je dieet? Dan is een kaasbroodje ook een goede wissel.

Witte pistolet > Maltkorn pistolet

Net als bij brood bevat een witte pistolet de minste vezels en voedingstoffen. Een maltkornpistolet is daarom een betere optie; zeker ook door de toegevoegde granen en zaadjes.

Vleessalade > kipfilet

Al een tijdje hebben we voorverpakte vleeswaren. We kunnen hierdoor sneller klanten helpen en ook regelmatig van soort wisselen. Mager beleg is altijd gezonder dan een salade.

Weet jij nog een goede eetwissel? Laat het ons weten!