Zoals beloofd zouden we nog wat meer oud brood recepten testen. Weggooien is zonde en er zijn zoveel recepten. Ronald gruwde alleen al van de gedachte aan broodsoep, maar hij heeft dapper geproefd en….
Voor deze Rucola broodsoep heb je nodig:
- 1 liter bouillon – kip of groente
- 125 ml slagroom
- 75 gram rucola
- 6 oude boterhammen in blokjes gesneden (wij hadden volkoren brood). De korst mag eraf.
- 4 teentjes knoflook
- 2 ui
- 25 gram roomboter
Fruit de ui en de knoflook in de roomboter tot ze glazig zijn. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook, voeg hierna de slagroom toe en laat weer koken. Het brood zorgt ervoor dat de soep bindt. Voeg het brood toe, de rucola en roer alles goed door elkaar. Pureer de soep met een staafmixer en klaar! Eventueel kun je nog wat peper of zou toevoegen.
Wij vonden de soep eigenlijk verrassend lekker. Moet wel eerlijk zeggen dat de room wat overheerste en die maakt het ook minder gezond, dus wellicht gaan we die nog vervangen, maar we hebben er een soepsoort bij die regelmatig op het menu zal staan.