Wat eten we dan op vakantie? | Update volkoren challenge

Voor degenen die het niet weten; ons goede voornemen was – is –  om een jaar lang alleen maar volkoren te eten. Dat is best een uitdaging, maar goed te doen als bakker zijnde, anders is het als je een paar dagen gaat skiën. Update over onze challenge:

Lang verhaal kort; we wilden meer volkoren eten omdat volkoren simpelweg het gezondst is, vezelrijk, voedzaam en lekker. Eerder schreef ik er al uitgebreider over. Meer volkoren eten is niet zo moeilijk, maar als vrij snel merkten we dat het wel vrij saai is (geen smoske, geen eierkoek, geen krentenbol, geen koffiekoek…). We zijn overigens Ronald en ik. Liz en Ravi eten altijd al veel volkoren, maar ook gewoon worstenbroodjes (vooral Liz), beschuitenbollen (Ravi) en kampioentjes (allebei).

Volkoren desem is mijn favoriet – zelf gesneden, maar een hard broodje mistte ik al snel. En Ronald helemaal, die heeft namelijk een lichtelijke pistolet verslaving. Even oefenen en experimenteren en de volkoren pistolet was geboren! Het is het lange bruin harde broodje als je aan het zoeken bent. De lange tarwe pistolet hebben we voor het overzicht uit het assortiment gehaald.

Ik wilde heel graag een volkoreneierkoek en die was er heel even. Helaas was criticus Ronald niet tevreden dus hij is nog aan het testen. Hierna wil ik volkoren granola en dan graag iets met bladerdeeg, wordt vervolgd…

Thuis gaat de challenge dus goed; zachte volkorenbroodjes waren er al, afbakstokbroden en pizzabodems. Het is even wennen, maar meer dan dat ook niet.

In de bergen en vooral op de berg was een echte uitdaging. We waren in Duitsland. Liz heeft welgeteld één hapje van het Duitse brood op en Ravi heeft er alleen met opgetrokken neus naar gekeken. Het was ook echt wel droog… We hadden nog een paar boterhammen bij ons en per ongeluk veel eierkoeken (de worstenbroodjes waren op de heenreis al op). Die aten ze op woensdag nog 😊 en Eigenbak wafels.  Wijzelf hebben ons best gedaan met volkoren crackers en donkere, wat zwaardere harde broodjes. Helaas waren dit geen volkorenbroodjes. Op de berg hebben we gegeten wat er was; soep met van de echt Duitse zure brood dus, tosti’s van witte boterhammen en kaiserschmarnn! Een prima week, maar nu gaan we weer in het gareel!