Wat betekent dit logo? | Kwaliteit

We hebben al een tijdje nieuwe, mooie en opvallende borden buiten! We zijn er nog steeds erg blij mee. Deze week heeft een variant plaats gemaakt voor de aardbeienversie, want ze zijn er weer! En heb je misschien het ´Echt brood®´ logo gezien?

Dit logo is een aantal jaar geleden in het leven geroepen door Bakkers voor Bakkers. Het geeft aan dat de bakker nog zelf zijn deeg maakt, kneedt, laat rijzen en uiteindelijk bakt. Het brood wordt daadwerkelijk op die plaats geproduceerd uit de beste grondstoffen. Is dit nodig? Helaas wel…

De term ‘ambachtelijk’ is in België en Nederland niet beschermd (in Frankrijk wel) en wordt te pas en te onpas gebruikt. Marketingacties als ‘vers afgebakken’ of 4 croissants voor €1,00 hebben niets te maken met verse, handgemaakte, ambachtelijke producten. Een goede, echte roombotercroissant maken is veel werk en de beste roomboter is duur. Heel duur helaas tegenwoordig. Maar ze uit een doos halen is voor ons echt een no-go. Bakker Joep heeft vorige week op een filmpje nog laten zien hoe je een croissantje rolt. En hetzelfde geldt voor ons brood, de koffiekoeken, soezen, vlaaien, biscuits, progress en nog zoveel meer. Alles wordt met de hand opgemaakt, gespoten, geklopt etc. Alleen zo willen en kunnen wij werken. Al 10 jaar en met veel liefde nog 10 jaar (houd de acties goed in de gaten, 1 mei is de dag!). Het betekent ook dat je het beste kunt bestellen, want iets bij toveren kan eenvoudigweg niet en derving is deze dagen extra duur.

Echt brood® duidt op originaliteit, authenticiteit, vakmanschap, passie en – op z’n Belgisch – beroepsfierheid. Het is een geregistreerd merk. Een merk dat ook erkend wordt door de grootste bloemleveranciers en ook steeds vaker in de media en door andere sectoren waar men ‘last’ heeft van industriële producenten zoals de frituur. Een mooi kwaliteitskeurmerk. Dus als je twijfelt, check het logo en je weet zeker dat je echt ambachtelijke producten eet!