Vogelnestjes van schuim

Leuk en lekker zijn onze Paasvogelnestjes! Gemaakt van schuim. Wij spuiten ons schuim of progres nog iedere week zelf. Grote plakken, kleine plakken en merengues. Of hompen zoals Ronald ze noemt:

Geen mooie vorm en niet mooi opgemaakt of gedecoreerd. ‘Een homp schuim’ noemt Ronald het.

De Poolse ‘marzynka’ werd ‘meringue’ in het Frans en betekent, vrij vertaald, schuimgebakje. Meringues bestaan al eeuwen en men kent ze in verschillende landen. Ze zijn relatief gemakkelijk zelf te maken, al heb je voor deze nestjes wel wat handigheid nodig. De hoofdbestanddelen zijn eiwitten en suiker. Van origine hebben ze eenvoudige, neutrale smaken zoals vanille en vanille met hazelnoot. Wij hebben ze ook met snoepjes, discodip. En ze zitten in onze progresgebakjes, de progrestaarten en het paastaartje. Wil je zelf schuim maken? Er staan veel recepten op internet. Hulp nodig? Laat het Ronald, na Pasen ;-), even weten!

Meringues kenmerken zich door de luchtige, crispy textuur en zijn vet- en vaak glutenvrij (bij ons officieel niet want gluten zweven rond in de bakkerij en ook in de oven liggen broodkruimels). Meringues kun je zo eten of er een lekker toetje van maken. De zoete meringue combineert goed met zuurdere smaken zoals Griekse yoghurt of rabarber, maar ook met aardbeien zijn ze heerlijk! 1 april zijn die er gelukkig weer.

Schuim blijft langer goed, het moet ook indrogen, en is dus ideaal om al eerder mee te nemen!