Verslag van de Belgium Bakery Awards

Gewoon de derde plaats! Met een product dat we niet in het assortiment hebben en Ronald dus eigenlijk nooit bakt. Natuurlijk heeft hij wel geoefend, maar toch. We zijn in ieder geval erg trots, zeker omdat het ook een juryprijs is:

In januari moesten we onze recepten indienen met daarbij productfoto’s en afgelopen dinsdag was de wedstrijddag in Sint-Pieters-Leeuw waar Ronald samen met Joep naar toe geweest is.

De Belgium Bakery Awards omvat meerdere categorieën. Twee jaar geleden won Ronald de tweede plaats met onze tijgerpistolets en die wilde hij dit jaar evenaren. Echter, de pistolet was geen categorie meer. Ronald wilde graag een poging wagen in de categorie luxe brood met ons haver cranberry desem brood. En omdat hij het zonde vond om voor één product zoveel werk te doen, heeft hij zich ook ingeschreven voor de boterkoek. Wat een andere koek bleek te zijn dan hij dacht; de koek lijkt in niets op de Nederlandse variant en het is ook geen echte kofffiekoek. Hij had deze dus eigenlijk nog nooit gemaakt. Joep zou ook meedoen, maar die moest een grote opdracht voor school afronden dus dat was niet meer haalbaar.

De producten moesten tussen 8 en 9 uur bij de vakjury ingeleverd worden. Sint-Pieters-Leeuw ligt achter Brussel dus de heren moesten vroeg weg. En daarvoor moest alles nog naar perfectie gebakken zijn! Om half 6 zijn ze in Baarle vertrokken. Op tijd hebben ze alles ingeleverd en de rest van hun dag bestond uit een opleidingsdag. Terug de schoolbanken in 😉

Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking. Er deden bakkers mee die de koek dagelijks in hun assortiment hebben en er was ook een coach/leraar die het afgelopen half jaar met zijn leerlingen het recept uitgebreid getest en verfijnd heeft. Deze werd eerste en Ronald gewoon derde! Verrast en supertrots zijn we, want het is toch een juryprijs. En die jury is kritisch, bestaat uit verschillende experts en zijn echt Belgische bakkers. Dat zijn wij ook, maar omdat we in het grensgebied zitten en Ronald in Nederland zijn opleidingen gehad heeft, merk je dat aan onze producten. Dat maakt deze bekroning extra mooi!

En het brood dan? Helaas, buiten de prijzen. Het was goed, maar het was te eenvoudig opgemaakt. In die feedback kon Ronald zich helemaal vinden. ‘Oppenieuw en beter papa’ zou Liz zeggen. Dus wie weet, maar eerst nagenieten van deze podiumplaats en jullie trakteren op de winnende boterkoek!

We trakteren van 12 tot en met 15 maart met mini boterkoekjes, 1 per klant en per dag is het helaas op = op.