Verlof of vakantie | Jaarrond open?

Bijna vakantie of verlof. In België is het heel normaal dat bakkers en ook slagers een aantal weken per jaar sluiten. Sommigen zelfs een maand of langer in de zomer! Dit kan Ronald niet over zijn hart verkrijgen, maar jaarrond open blijven gaat ook niet:

Iedereen heeft recht op vakantie en vrije dagen. Gelukkig maar! Als we jaarrond open zouden blijven dan betekent dit dat alle collega’s om en om op vakantie zouden moeten gaan. En dat deze dus vervangen moeten worden of dat er iemand wat langer en of harder moet werken. En juist… die iemand is vooral Ronald. In de bakkerij toch zeker. We hebben geen poppetjes op de reservebank zitten. Dat betekent dus weken of maandenlang nog harder werken en dan moet je daarna je kindje overlaten en dat kan Ronald al helemaal niet.

Daarnaast zijn we, net als bijna alle bakkers in België, nog op zaterdag en zondag open. Dat betekent nooit weekend. Ook zijn we nog 6 dagen open. Dus maar 1 dag in de week om uit te rusten van een week met lange dagen en nachten. Dat is een keuze, dit is Ronalds passie en zijn lust en zijn leven. Maar af en toe even rust is wel fijn en broodnodig. En daarom maken we de keuze om twee keer per jaar dicht te gaan. Om een paar heel lange nachten te slapen, om een keer niet aan de rijstijden en de oven te hoeven denken, om even uit de bakkerij te komen… En daar gaan we de komende week van genieten! Tot morgen, overmorgen of anders 2 maart weer!