Tweede bij de Bakery Awards!

Ronald is gewoon tweede geworden met onze pistolets bij de Belgium Bakery Awards! Ontzettend trots en blij zijn met deze bekroning.

Deze zomer hebben we ons ingeschreven voor deze vakwedstrijd. De Bakery Awards hebben als doel het vakmanschap van de bakker, en het mooie ambachtelijke beroep, in de kijker te zetten. Pistolets zijn door de organisatie gekozen als categorie, omdat het de kwaliteiten van een bakker echt blootlegt. Een pistolet is een pistolet en die is goed of niet goed. Het is een heel puur product en vaak het visitekaartje van een bakker. 

De recepturen en foto’s hadden we in de zomer al in moeten dienen. De producten zelf heeft Ronald maandagnacht gebakken en ’s morgens zijn we naar de Broodway in Kortrijk Xpo gereden en hebben daar alles ingeleverd. Wij hebben ons de hele dag vermaakt op de beurs en aan het eind van de dag was de uitreiking. 

De beoordeling is gedaan door een 12-koppige jury uit de branche variërend van docent tot bakker tot adviseur. De pistolets zijn objectief en blind beoordeeld op smaak, vorm en gebruikte technieken. We hoopten op een mooie plaats en een tweede plaats is dat ook echt. Het is een beloning voor iedere nacht hard werken, goede ingrediënten gebruiken en ook kritisch blijven naar jezelf. Onze pistolets waren al een visitekaartje, maar nu helemaal!