Kokosmakronen bakken

Het voelt een beetje gek om het over de herfst te hebben terwijl het gewoon weer 25 graden is, maar toch komt het herfstassortiment er alweer aan. Het wordt weer tijd voor chocomoussetaartjes, caramelcake, appelbollen en vandaag heeft Ronald kokosmakronen gebakken. Dit doet hij graag, maar de kokosmakroon is een koekje wat je relatief gemakkelijk zelf kunt bakken:

Ingrediënten (voor 20 stuks):

4 eiwitten

175 gram suiker

200 gram geraspte en droge kokos

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zorg dat je een vetvrije kom hebt waarin je de eiwitten met de suiker goed stijf klopt. Spatel vervolgens de kokos gelijkmatig door het mengsel. Door het deeg zo te bereiden krijg je de goudbruine krokante makronen met een smeuïge binnenkant.

Met een ijsschep maak je vervolgens gelijkmatige hoopjes. Zorg wel dat je het randje glad afstrijkt. De bolletjes mogen op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hebt bij deze koekjes niet veel tussenruimte nodig, omdat ze niet of nauwelijks uitzetten in de oven. De koekjes moeten ongeveer 20 tot 25 minuutjes in de oven.  Misschien zijn ze dan al op, maar luchtdicht verpakt blijven de kokosmakronen ongeveer een week lekker.

 Succes, en lukt het toch niet… wij hebben er genoeg in de winkel!