Banenenbrood of cake

Enigszins mopperend ging Ronald terug naar de bakkerij, omdat ik weer eens een uitprobeersel had voor dit stukje. De rolverdeling is hier een beetje dat ik, doorgaans vrij laat, een leuk recept of iets lekkers bedenk en dat Ronald vervolgens probleemeigenaar wordt en mag gaan proefbakken. Dit keer bananenbrood of eigenlijk cake, maar dan gezonder.

Ingrediënten voor 1 cake (800 gram):                                

200 gram patentbloem

10 gram bakpoeder

Snufje zout

10 gram kaneel

2 eieren

150 gram cassonade

25 gram (gesmolten) roomboter

2 eetlepels melk

3 overrijpe bananen

En per variant, wij hadden er 4; 100 gram noten, 100 gram bosbessen en een handje amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneel. Klop de eieren met suiker luchtig. Prak de bananen fijn en voeg de gesmolten boter en melk toe. Meng het bananenmengsel met het eiermengsel. Spatel hier vervolgens rustig het bloemmengsel doorheen. Schenk het beslag in een cakevorm en zet ze +/- 45 minuten in de oven. De noten, bessen of wat voor toevoeging dan ook kan door het beslag gemend worden of als topping meegebakken worden.

Het resultaat rook dus lekker en was ook lekker, succes en geniet ervan! Ga ik proberen Ronald tegen te houden om nog een product aan het assortiment toe te voegen…

Ps: Uiteindelijk was het dus erg gemakkelijk en daarom ook leuk om met kinderen te maken in bijvoorbeeld de herfstvakantie!