Trots op ons team van de EHBO

We laten zo veel mogelijk zien van wat er achter de schermen in een bakkerij gebeurd. We krijgen ook regelmatig de vraag wat voor nieuws we gaan doen. De afgelopen maanden stonden voor een aantal van ons in het teken van EHBO:

12 dinsdagavonden, 3 uur lang, hebben Joep, Chantal, Tiny, Merel en Ronald goed opgelet en veel geoefend tijdens de EHBO cursus. Al eerder schreef ik dat de basiskennis aanwezig, maar verouderd was en dat ze aan deze cursus van St. Damiaan begonnen waren.

Normaal worden er in de bakkerij of in de oortjes vooral dingen geroepen als ‘is er nog warm worstenbrood’, ‘waar staat die vlaai’, ‘Ronald kan dit om 6 uur al klaar zijn’ etc. Nu ging het steeds vaker over dingen ‘wat doe je bij een snijwond en hoe weet je of iemand flauwvalt, bewusteloos is of epilepsie heeft?’

Ze vonden het allemaal erg leuk maar ook pittig; ‘nu zullen we onderhand toch wel gaan herhalen, pfff’. Tussendoor werd er ook meer en meer gestudeerd (zelfs in een binnenspeeltuin). En als een heuse lotus viel Merel van de trap om te kijken wat haar collega’s van de EHBO zouden doen.

Alle vijf hebben ze echt heel veel geleerd. We hopen het niet nodig te hebben, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en het geeft veel vertrouwen dat er dus altijd wel iemand aan het werk is die weet wat hij of zij moet doen.

Afgelopen dinsdagavond was het examen. Al vanaf het weekend kwamen de zenuwen. Bij de een wat meer dan bij de ander. Alles werd nog een keer doorgenomen, thuis werd gestudeerd en ook op mij, Liz en Ravi werd geoefend. Het was een lange en spannende avond. In duo’s werd het examen afgenomen, ongeveer een half uur per deelnemer. Ronald kreeg vragen over bijvoorbeeld oververhitting en moest reanimeren. Daarna samen wachten op de uitslag. En… natuurlijk zijn ze allemaal geslaagd! Ondanks die zenuwen ging het goed. We zijn echt supertrots op ze!