Smoutebollen en nonnenscheten…

Het einde van het jaar is in zicht en het is tijd voor oliebollen! Ook wij zijn 31 december weer van de partij en bakken we de olie, of Vlaamse, smoutebollen vers voor u. Of onze oliebollen echt Vlaams zijn weet ik overigens niet. Dan zouden ze wat kleiner moeten zijn en dat zijn ze zeker niet. Ze zouden ongevuld moeten zijn en dat zijn ze deels ook niet (we hebben ze ook met rozijnen). Maar ze zijn wel bestrooid met bloemsuiker! Ik wilde, naast de oliebollen en appelbeignets, graag eens wat anders. Dus in de categorie klassiekers gaat Ronald proberen zogenaamde nonnenscheten te bakken.

Pets de nonne, klinkt toch wat chiquer, zijn kleine bolletjes deeg gemaakt van soezenbeslag. Ze waren bestemd voor de oven, maar een non liet ze volgens de legende per ongeluk in de frituurolie vallen. Waar de naam precies vandaan komt is onbekend, maar ze zwellen erg snel op en zijn heerlijk met kaneelsuiker.

Dan willen we graag een stukje tekst gebruiken om iedereen te bedanken voor weer een mooi jaar. Bedankt voor alle felicitaties die we mochten ontvangen bij de geboorte van ons zoontje, alle klanten bedankt voor het, inmiddels al ruim 5 jaar, vertrouwen in ons, alle trouwe leveranciers bedankt en natuurlijk alle geweldige collega’s! We wensen jullie heel fijne dagen, kom nog even een nonnenscheet proeven, en een ontzettend mooi en gezond 2018!