Ronald lievelings… Advocaat

Advocaat is een likeur. Vanwege de gele kleur en omdat een hoofdingrediënt ei is, hoort het traditiegetrouw echt bij Pasen. Ronald is er dol op en daarom hebben we natuurlijk een aantal advocaatlekkernijen met Pasen. Twijfel je? Probeer het eens, de advocaat overheerst niet:

Het verhaal gaat – bron Wikipedia dus niet persé betrouwbaar – dat via de kolonisten een avocado drank, genaamd Abacate, met alcohol naar Nederland gekomen is. Een ander verklaring voor de naam zou zijn dat het een geliefd drankje was bij advocaten om de keel te smeren voor het slotpleidooi.  

Het is in ieder geval een likeur, zo dik dat je een advocaatje lepelt en niet drinkt, op basis van ei en alcohol – jenever of brandewijn – met melk en suiker. Advocaat kun je heel goed verwerken met slagroom of als bavaroise in gebakjes, taarten en desserts. De smaak wordt niet heel overheersend, zelfs ik vind ze als hartige liefhebber wel lekker! Ronald is echt advocaat fan en dus hebben we een aantal lekkernijen met advocaat. Op onze bestellijst staan:

  • Een paasgebakje met advocaat-chocolade mousse.
  • Een advocaatdessertje, dit is een bavaroise.
  • Het Paastaartje, een slagroomtaartje maar dan net even anders.
  • Een advocaatcake, ‘gewone’ roombotercake met… advocaat dus!

Niet op de lijst en zelfs nog niet in de winkel; de advocaattompouce. We zijn in onderhandeling met de bakkers. Tompouces maken we alleen nog maar met Koningsdag. We weten dat er een aantal fans waren of zijn, maar een goede echte tompouce maken kost heel veel tijd en als ze dan te vaak bij de derving belanden dan moeten ze uit het assortiment. Dus… houd ons in de gaten voor de advocaattompouce en de oranje tompouces met Koningsdag!