Pompoenen | recept voor pannenkoeken

Ineens hadden we weer 4 pompoenen liggen. We hadden er al eerder en daar hebben we soep van gemaakt, nu dus bakken. We bakken graag met de seizoenen mee, dus gingen op zoek naar recepten. Pompoen kun je heel goed verwerken in cake, kom snel het nieuwe gebakje proeven of probeer een cake! Of maak zelf deze volkoren (voor de vezels!) pannenkoeken:

Wij hadden oranje pompoenen, maar flespompoenen kunnen ook. Voor de pannenkoeken heeft Ronald het volgende gebruikt:

Ongeveer 10 stuks:

2 eieren

250 gram gepureerde pompoen

100 ml melk

200 gram Volkorenmeel

Beetje kaneel

2 mespuntjes bakpoeder

Voor erbij: vers fruit, nootjes of voeg rozijnen toe in het beslag.

Het beslag hoort vrij dik te zijn. Wij hebben ze gebakken in olie, maar boter kan natuurlijk ook. De pannenkoeken kun je eten als ontbijt, lunch of avondeten. De meningen waren bij ons verdeeld. De pompoen maakt de pannenkoeken smeuïger en dat vond Liz niet zo’n succes. Ravi wel en ik vond ze ook wel lekker!