Onze viesneus op vakantie

Als je brood dat een halve dag oud is eigenlijk al oud vindt, je geen brood uit de vriezer wilt en je geen fabrieksbrood wilt eten, dan heb je een uitdaging op vakantie. Ronald is onze viesneus (en Ravi gaat hem opvolgen) dus daarom een aantal brood-eet-tips voor op vakantie:

  • Ga naar een ambachtelijke bakker. Daar vind je verse producten en kun je de lokale lekkernijen proberen (zie het andere artikel). Supermarktbrood en broodjes komen sowieso uit een doos.
  • Brood houd je lekker door het goed te bewaren. Het is bijna overal ontzettend warm. Je hoeft een brood maar heel even buiten te hebben liggen (of op je hoedenplank in de auto of je fietsmand) en de broodzak wordt al vochtig. Dit betekent dat het brood aan het uitdrogen is en dus minder lekker wordt. Bewaar het dus koel (niet in de koelkast!) en droog. Smeer bijvoorbeeld binnen je boterhammen en eet ze lekker buiten op.
  • Eet veel tosti’s of toast je boterhammen. Een boterham met ei of een hotdog is ook lekker. 
  • Stukjes stokbrood of je harde broodje van de lunch kun je ook roosteren op de barbecue. Gewoon een plakje er op leggen, af en toe omdraaien, ze zijn supersnel klaar. Ook lekker met kruidenboter of tapenade.
  • Eigenlijk een no-go… wij hebben ons eigen afbakstokbrood in de vriezer zitten. Even in de oven en we hebben een heerlijk vers stokbroodje. Maar als het echt moet dan halen we ze ook wel eens bij de supermarkt. Het idee is dan dat Ronald ze in ieder geval zelf goed afbakt.
  • En een laatste tip van Anke – aan Ronald 😉; zeur niet zo. Op vakantie smaakt alles anders en als je een vriezer(tje) hebt dan is er echt helemaal niets mis met zo’n sneetje! Verpak het brood per aantal sneetjes dat je nodig hebt (je hoeft dan niet telkens de zak te openen) en leg de broden bij elkaar en niet bijvoorbeeld bij je ingevroren vlees of groentes.

Fijne broodvakantie!