Patrick | Leer ook onze bakkers beter kennen

Een bakker die juist niet veel in het zicht is. Deze bakker voelt zich het beste achter in de bakkerij bij het deeg en de oven. Een broodbakker in hart en nieren. Loopt nog niet zo lang bij ons rond, maar al wel heel lang als bakker. Patrick is opgegroeid met deeg in zijn handen:

Wie ben je?

Ik ben dus Patrick en bijna 38. Ik kom uit Hoogstraten en opgegroeid in een bakkersfamilie. Al heel jong had ik stukjes deeg in mijn handen en vanaf mijn 9e hielp ik al mee in de bakkerij. Officieel ben ik 21 jaar bakker. Ik heb bij een aantal bakkerijen gewerkt en ook 5 jaar een eigen zaak gehad. En nu werk ik alweer ruim een jaar bij Bakkerij Adams.

Wat doe je het liefst?

Ronald zegt altijd ‘als er brood in de naam zit dan is het voor Patrick’; gewoon brood, stokbrood, klein brood, worstenbrood… kom maar op.

Wat vind je minder leuk om te doen?

Alles waar dus geen brood in zit! Ik ben niet iemand van de fijne patisserie. Ik kan het wel, maar heb daar echt het geduld niet voor. Bij mij moet het vooruit gaan.

Wat zijn je hobby’s?

Lang op terras gaan met lekker eten en wijn. Daar kan ik echt van genieten. En op sportief gebied wielrennen en zelf een rondje maken op mijn koersfiets.

Wat is je lievelingsproduct?

Toch wel de appelflap. Die van Anjo moet ik nog proeven! En ik eet graag supervers tijgerwit brood.

Ooit ga ik… ik kijk niet meer lang vooruit. We zien wel wat de tijd brengt, maar graag zou ik nog eens een reis naar Canada maken.