#31 Op veler verzoek

Zondags hebben we minder broodsoorten in het assortiment. Dit is al jaren zo omdat onze klanten dan liever pistolets, croissantjes, broodjes en koffiekoeken eten. Jezelf lekker verwennen op zondag! Uit praktische overwegingen draait Ronald dan dus minder verschillende degen en dus minder soorten brood. Al is er op zondag wel een brood dat we op andere dagen niet hebben. Namelijk Vikorn.

Vikorn is mijn lievelingsbrood. Het is een meergranenbrood met een erg lekkere korst. Vikorn mag van de leverancier alleen gemaakt en verkocht worden bij ambachtelijke bakkers. De basis van dit brood is tarwe, met rogge, haver en sesamzaad. Specifieke vitamines die Vikorn bevat zijn B1, B2, B12 en ijzer. Goed voor het zenuwstelsel, rode bloedcellen, het hart en zuurstoftransport. Lekker en extra gezond dus.

Vikorn eet ik niet zo vaak, want we hebben meerdere fans en het is eigenlijk altijd op (en wij eten altijd halfjes die over zijn). Steeds meer klanten vroegen of we het brood ook niet doordeweeks konden maken. En dat gaan we nu doen! Vanaf vandaag, 25 augustus, ligt het ieder dag in het rek. En wat ook leuk is, is dat Vikorn een eigen website heeft, www.vikorn.nl. Hierop staan veel lekkere recepten, zoals een sandwich met rookvlees en pijnboompitjes, en er is nu ook een foto actie met stoepkrijt. Kortom, het proberen waard!