#30 Waar zijn toch al die winkeldames?

Zo staan er zes in de winkel en zo zie je er geen een. Terwijl er toch veel klanten staan te wachten. Als dit gebeurt dan hebben er veel klanten besteld (in de winkel, telefonisch, via mail of tegenwoordig dus online). Bestellingen staan ‘achter’; achter de winkel en in de bakkerij klaar. De dames zetten het niet figuurlijk, maar letterlijk op een lopen om alle producten te halen.

Volgende vraag; waarom staan de bestelde producten niet per klant bij elkaar? Dat komt omdat verschillende producten op verschillende plaatsen bewaard moeten worden. De taarten en vlaaien kunnen we, logisch, niet bij de pistolets klaar zetten. Gebak proberen we zoveel mogelijk in de winkel in de vitrine of onder de vleestoog klaar te zetten. Alleen soms is het gewoon veel en dan staat een deel, we proberen op afhaaltijd, in de koelbank in de bakkerij. En dit is niet het enige. Het brood ligt apart, de Belgische sandwiches staan weer apart van de Hollandse. Koffiekoeken staan apart. Hartige producten liggen bij elkaar. Smoskes worden op afhaaltijd gemaakt dus die liggen apart. Stokbroden liggen apart en uit de verpakking. We willen namelijk niet dat ze breken en uit de zak blijven ze langer knapperig. De dames hebben dus iedere keer een hele tour te maken. Sommigen hebben het bijgehouden en 10.000 stappen per dag halen ze gemakkelijk!

Komend weekend was het weer een druk bestelweekend, aangezien we nu vakantie hebben en er van maandag 15 tot en met woensdag 24 augustus niet zijn. Tot donderdag 25 augustus, om 7 u zijn we er weer! Fijne vakantie nog!