Ook wij hebben ons brood gemist…

Maar gelukkig zijn we er weer! De vakantie zit er op, de vakantiekilo’s zitten eraan. Een weekje ertussen uit is altijd fijn, maar al vrij snel missen we onze eigen pistolets, broodjes en brood. Deze vakantie hebben we achter de schermen hard gewerkt. Over een nieuw project volgt, hopelijk, later meer. Maar een nieuw brood kunnen we nu eindelijk introduceren: Lijntje 29.

De aanleiding voor de ontwikkeling van het brood door Ronald was het 150 jarig bestaan van het Bels Lijntje en de komst van het Spoorhuis. De spoorlijn, Lijn 29, liep vroeger van Turnhout naar Tilburg. Ronald  heeft speciaal brood ontwikkeld met gewassen die langs deze spoorlijn groeiden.

In het brood zit onder andere boekweit. Boekweit is een kruidachtige plant en heeft overeenkomsten met graan. De vruchtjes van boekweit lijken op graankorrels. Het is rijk aan vezels, koolhydraten, de vitamines B1 en B6 en mineralen als magnesium. Boekweit bevat geen gluten. De plant groeide vroeger volop langs de spoorlijn. Naast Boekweit zit er een meergranen meel in op basis van tarwe en rogge met onder meer zonnebloempitten, maïs en havervlokken. Tot slot zit er nog abdijmeel in het brood. De tarwekorrels van dit meel zijn integraal vermalen waardoor de volledige samenstelling van de korrel met kiemen en vezels behouden blijft. Het is dus een erg gezond, stevig brood geworden dat vervaardigd is met bijzondere grondstoffen. Het brood heeft een langer rijsproces waardoor de smaken nog beter tot hun recht komen. Het ziet er rustiek uit en is te herkennen aan de opdruk ‘Lijn 29’. Het is heerlijk bij de lunch, maar ook bij de soep of salade!