Oliebollen en nieuwe baksels!

Als Ronald geen bakker was, dan was hij lichttechnicus zegt hij zelf. Als zou oliebollenbakker ook een goede zijn. Hij verheugt zich al maanden op het bakken van onze oliebollen, naturel en rozijn. En, we gaan testen met nieuwe baksels. Kom 31 december lekker proeven:

Natuurlijk hebben we Oudjaarsdag appelbeignets en bakt Ronald heel veel oliebollen – naturel en met rozijntjes. Heel veel zelfs dit jaar! Wil je de oliebol om 0.00 lekker warm eten? Warm hem dan op in een goed voorverwarmde oven. Wil je Ronald beledigen? Warm hem dan op in de magnetron 😉

Maar, ambitieus als hij is, wordt er weer geëxperimenteerd. Geen idee of het gaat lukken. Ik typ dit eerder dan het experiment, maar het plan is om churros en kwarkini’s te gaan bakken.

Churros – de Spaanse donut – komen oorspronkelijk uit Spanje en zijn populair in veel Spaanstalige gebieden. Het zijn staafjes van gefrituurd tarwedeeg die men traditioneel bij het ontbijt eet met gesmolten chocolade en een kop koffie… Weer eens wat anders dan een pistolet! Je kunt ze ook eten met poedersuiker of kaneel en eigenlijk zijn ze de hele dag lekker, als snack, of als dessert met een bolletjes vanille ijs.

Naast de churros gaan we kwarkini’s bakken! Kleine oliebolletjes, maar dan met kwark in het beslag. Heerlijk romig en een maatje kleiner. Hij smaakt lekker zoet, met een vleugje citroen, in een krokant jasje.

Kom je proeven bij onze kraam 31 december?! De kraam staat er tot 13 uur. Na het opruimen en – vooral Ronald – douchen, nemen we even rust. 1, 2 en 3 januari zijn we er niet. Donderdag 4 januari om 7 u zijn we weer fris en fruitig present!