Nieuwe salades | met lekkere recepttips

We hebben een aantal favoriete salades. De huisgemaakte eiersalade, preparé en kipcurry. En nu hebben we een aantal nieuwe, tijdelijke, smaken: komkommer, kip-hawai, tonijn-cocktail, selder, pikante pita en de zomersalade met kip en mango. En met deze salades zijn veel recepten te vinden, hier alvast een paar tips:

Onze salades zijn allemaal lekker op een pistolet of een stukje stokbrood, maar met salades kun je nog veel meer!

Al eerder deelde ik een recept van een pastasalade met witte kool, cashewnoten, nectarines en farmersalade. Een erg frisse salade, net als deze pasta salade met kip mango. Hiervoor heb je, voor 4 personen een gekookte en afgekoelde pasta naar keuze nodig, 1 rode paprika, 1 komkommer, ongeveer 250 gram mango (in stukjes), 200 gram kip-mango salade (dat is de zomersalade!) en 10 gram peterselie. Alle ingrediënten kunnen door elkaar gehusseld worden. De peterselie mag er als laatste overheen gestrooid worden. Voor de liefhebbers kun je hem pittig maken met een rood pepertje.

De tonijn cocktail salade is ideaal als snel voorgerechtje. Vul een glas met ijsbergsla en daarop kleine stukjes appel, de volgende laag is de tonijn cocktail salade. Garneer met geraspte wortel.

De selder salade of selderijsalade, combineert goed met walnoten, kaas en spekjes of gerookte kip. Wij vinden deze combinatie dan het lekkerst op een waldkorn pistolet.

De pittige pita salade is inderdaad erg lekker bij een pita broodje gevuld met shoarma. Het pitabroodje staat op het lijstje om Ronald zelf eens te laten maken. Wij aten deze variant met extra groenten bij de shoarma en een groene salade.

Komkommersalade is een salade die erg lekker is als bijgerechtje. Bij een broodje hamburger wordt deze vaak geserveerd. Heerlijk fris met wat ijsbergsla of rauwkost. En ook bij rauwe zalm smaakt deze salade erg goed.

Smakelijk, geniet ervan!