Nieuwe kaasjes van… Kukelekoe

Misschien heb je ze al zien liggen of geproefd, maar we hebben een aantal kaasjes van de Boerderij van Kukelekoe – stukjes liggen bij de salades en we snijden op het mes! Na een rondleiding en een proefsessie hebben we de volgende gekozen:

Wij vinden ambachtelijk werken belangrijk. Zelf maken, zelf kneden, zelf bakken. Sommige dingen kunnen we niet zelf. Kaasmaken is er daar één van. We hebben natuurlijk al jaren kaas die we snijden en die is ook erg lekker, maar lokaal voelt wel beter. En de kazen van Kukelekoe worden zeker ambachtelijk gemaakt. Daarom zijn we erg blij dat we deze kaasjes nu in de winkel hebben!

Wij, Ellen en Anke, zijn echte kaasliefhebbers. Anke eet echt alles. Ellen proeft alles 😉 Ronald houdt ook wel van kaas, maar vooral oude kaas. De oude kaas van Kukelekoe snijdt heel fijn en is erg lekker. Daarom hebben we deze gekozen voor op het mes.

Een andere kaas die we op het mes snijden is Fenegriek. We twijfelden tussen de traditionele ‘pitjes’kaas en deze. Fenegriek is een kruid en als je gaat googlen dan kom je heel veel informatie tegen over alle voordelen ervan. Wij vonden de nootachtige smaak gewoon erg lekker en wilden deze een tijdje proberen. Hij is erg lekker op een donkere pistolet of een donkere boterham. Een beetje mosterd erbij en meer heeft het niet nodig!

Dan hebben we nu 3 kaasjes gekozen die we als stukje verkopen en bij de salades in koeling hebben liggen. Het was moeilijk kiezen en daarom zullen we ook regelmatig wisselen. Heb je dus een voorkeur of wens, laat het ons weten dan houden we er rekening mee!

De Italiaanse kaas – 50+. Dit kaasje bevat verschillende italiaanse kruiden waaronder tijm, basilicum, paprika en ook tomaat. Past perfect op je borrelplank!

De tuinkruiden kaas – 50+. Deze moet je proeven! Wij waren blij verrast. De smaak van deze kaas met peterselie, selderie, bieslook, basilicum, dille kervel is gewoon lekker.

En een truffelkaas – 50+. Je moet natuurlijk van truffel houden en dat doen wij. Dit kaasje past perfect in de decembermaand.

De kazen zijn vacuüm verpakt dus zijn relatief lang houdbaar. In ieder geval tot in het nieuwe jaar, als je dat redt natuurlijk 😉

Voor meer info, ook over het maken van de kazen, zie Kukelekoe