Natuurlijk zorgen wij voor optimale bescherming

Maandag 1 november zijn we in verband met de Belgische feestdag Allerheiligen gesloten. Dinsdag 2 november beschermen we (alvast) iedereen tegen Hondsdolheid. De pastoor komt vroeg naar de bakkerij om de Hubkes – zachte kleine broodjes – volgens eeuwenoude traditie te zegenen. Kom zelf vroeg kijken in de bakkerij en eet een Hubertusbroodje! Wanneer eet je ze het beste voor optimale bescherming?

Hubertus van Luik leefde van 655-727 en was de laatste bisschop van Maastricht en de eerste van Luik. Hij leidde een zogenaamd werelds leven en hield erg van jagen. Op Goede Vrijdag 683 ging hij ook jagen, wat als onrespectvol gezien werd op deze dag. Op het moment dat hij een groot hert neer wilde schieten, draaide het hert zich naar hem toe en verscheen er een vlammend kruis tussen het gewei. Een stem riep hem zijn wilde leven op te geven en naar Lambertus van Maastricht te gaan. Daarom staat Sint Hubertus bekend als de patroonheilige van de jacht. Toen de heilige Lambertus werd vermoord, volgde Hubertus hem op. Nadat Maastricht te gevaarlijk werd, trok hij naar Luik.

De naamdag van Sint Hubertus wordt nog steeds gevierd op 3 november – wij zijn er op woensdag niet dus smokkelen een dagje. Omdat hij eens iemand genas die leed aan hondsdolheid gaat het verhaal dat als je een gezegend Hubertusbroodje eet, het Hubke, je dat jaar geen hondsdolheid zult krijgen. Eet het broodje op nuchtere maag, dus voordat je iets anders eet! We bieden geen garanties, maar hebben nog nooit gehoord dat iemand hondsdolheid heeft gehad de afgelopen 10 jaar dat wij er zijn. Dus het werkt 😊

Wil je het Hubke niet missen? Bestel ze dan. Het zijn witte, kleine zachte broodjes. Op sommige plaatsen heb je ze ook met anijs. Wij hebben ze ook met rozijntjes.