Halloweenbaksels

We gaan griezelen en smullen! Vrijdagavond 29 oktober gaat gelukkig de jaarlijkse Halloweenoptocht weer door. Er zijn weer mooie prijzen te winnen (– lees verder)! Wij zijn ook weer leuke baksels aan het bedenken. Enge donuts, bloederige frangipanes, spookjes, mummie éclairs… Wil je in de vakantie aan de slag – en al testen voor Heel Baol Bakt? Halloween is een leuk thema en niet vaak is het niet zo moeilijk om te maken: 

  • Als je knakworstjes met dunne sliertjes bladerdeeg inwikkelt (gewoon uit het vriesvak in de supermarkt), deze dan in de oven bakt en er nog oogjes op maakt dan heb je heerlijke worstjesmummies!
  • Zanddeegkoekjes zijn ook ideaal. Snijd hier mooie spookjes uit en versier ze eventueel.
  • Altijd lekker en leuk om te maken zijn muffins. Deze kun je spookachtig versieren met spinnetjes van chocolade (smelt chocolade, vouw een spuitmondje van bakpapier en versieren maar), of inpakken met witte fondant als een spookje, of als je er een toef chocoladecrème in steekt en daarna halve maantjes van chocolade (bijvoorbeeld een Oreo koekje doorsnijden) dan heb je vleermuisjes!
  • Als avondeten zijn griezelige hamburgers natuurlijk erg lekker. Neem een zacht rond broodje, bak lekker je hamburger en beleg het broodje met de hamburger. Sla laat je niet onderuit uitsteken, maar van kaas kun je mooie tandje maken, een lapje spek kan een tong zijn die uitsteekt, ketchup is erg bloederig en uitstekende paprikapoten maken het net een spin! Zeker als je er oogjes opmaakt van bijvoorbeeld olijfjes.
  • (goed) brood is niet zo gemakkelijk om te maken, maar als je een deeg hebt, je maakt er een bol van en je bindt er touwtjes rond – 3 of 4, dan krijg je een mooie pompoenvorm! Weetje: de touwtjes kun je gewoon meebakken. Een oven bakt, die brandt niet. Lekker bij pompoensoep!
  • Uit een grote witte boterham kun je ook spookjes snijden. Beleg met rookvlees of snijworst en maak oogjes met hagelslag. Beetje een vreemde combinatie, maar wel een heel mooi spook!

Ronald gaat in de bakkerij aan de slag, wij thuis. Volg ons op Facebook en Instagram, daar komen de foto’s!

We gaan ook met de lampionnentocht, georganiseerd door het StOB, meedoen (vrijdagavond 29 oktober) en natuurlijk vleermuisjes tellen:

  • Vanaf 18u start de voorverkoop en om 19u start, ook op het St. Annaplein, de optocht langs alle deelnemende winkels. Na de optocht kun je bij Brownies en Downies nog een heerlijk glaasje chocomelk drinken. De mooist verklede deelnemertjes kunnen een leuke prijs winnen! Vergeet daarom niet je foto te posten op de Facebookpagina van Visit Baarle
  • Vanaf 29 oktober tot en met 31 oktober kunnen er in het hele dorp ook weer vleermuisjes geteld worden in de etalages van winkels. Heb je het juiste aantal geteld? Ook dan maak je kan op een mooie prijs! Formulieren kunnen ingeleverd worden bij Toerisme Baarle.