Liz en Ravi reageren op de bolus

Wij hebben echt twee verschillende kindjes. De een loopt meteen naar de rozijntjes en de chocoladegaletjes. De ander baalt dat er geen paprika is en wil liever een worstenbroodje. De reactie op de eerste bolus die ze kregen was ook weer typisch…

Ps: in de vakantie gaan we lekker experimenteren; deze kaneelbroodjes zijn erg makkelijk en leuk om te maken met kindjes.

De Zeeuwse plakdrol. Kaneelbroodje. De bolus. Al eerder schreef ik er over. De bolus is typisch zo’n product waar je van houdt of niet. Toevallig hadden we er een paar over en dacht ik ‘het is vakantie, vooruit een bolus bij het ontbijt’. Liz en Ravi kenden ze niet, aangezien we ze in het weekend altijd hebben, maar doordeweeks enkel op bestelling. En omdat ik ze toch liever een volkorenboterham geef. Er is namelijk al zo vaak iets te proeven of wat lekkers over. En vooral Ravi is er dan als de kippen bij. Zijn reactie was dus ook: Oooh, wat is dat?! Groot! (met volle mond) Ik heb al geproefd, al twee grote happen mam! En Liz, die reageerde, na twee muizenhapjes: Nee, dankje. En het plakt.

Zijn jullie bolusfan? Het kaneelbroodje is geen echte bolus, maar leuk om in de vakantie te bakken met kindjes of gewoon zelf:

Verwarm de oven goed voor, zeker 180 graden. Voor 12 stuks heb je 9 sneetjes witbrood nodig, ongeveer 100 gram zachte boter, 100 gram bruine basterdsuiker, 1 eetlepel kaneel, 100 gram. Daarnaast een bakplaat, bakpapier, plastic folie en een middelgrote ovenschaal.

Snijdt de boterhammen in een vierkante vorm tenzij je casinobrood hebt. Besmeer ze ruim met boter. Bekleed een bakplaat met keukenplastic en leg hierop de sneetjes brood met de boterkant naar boven in een vierkant/rechthoek waarbij de boterhammen elkaar een beetje overlappen. Meng de basterdsuiker met de kaneel en bestrooi de boterhammen daarmee ruim. Leg het vel bakpapier over het brood en druk goed aan, of rol zelfs even met een deegroller erover. Het bakpapier kan er nu af. Niet weggooien, maar bekleed de ovenschaal ermee. Rol het brood strak op tot een rol. Verwijder het folie en snijdt 12 plakjes van de rol. Leg ze op hun kant in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten af. Controleer of de bovenkant goudbruin is, dan zijn ze goed. Lauwwarm zijn ze het lekkerst. Eventueel met een beetje boter of roomkaas. Probeer het zelf en geniet ervan! Wij hebben een heel lijstje dat we deze zomer af willen vinken. Volgende keer meer…

Bron: brood.net