Vlaaien…

Met vlaaien kun je alle kanten uit. Afgelopen week was er een vertegenwoordiger die versteld stond van alle opties. Wij zijn dat gewend en kijken er niet meer van op, maar misschien is dit voor meer mensen zo. Een klant krijgt bij een bestelling voor een vlaai inderdaad wel wat vragen op hem of haar afgevuurd.

Eerst een de keuze maken uit alle vlaaien: vers fruit, aardbei, kers, rijst, kersen/rijst, banaan, smurf (met abrikoos en witte chocolade, een aanrader!), peer-caramel, framboos, nougatine of de tarte maison.

Daarna volgt de vraag voor hoeveel personen, 6 of 8 en tot slot de keuze van bodem. Dit kan een harde of een zachte bodem zijn. De harde is een bladerdeegbodem, die gevuld wordt met gele room en de andere heeft een zachte bodem van brooddeeg welke we vullen met slagroom. Deze keuze is soms moeilijk en smaken verschillen nou eenmaal. De harde bodem zorgt voor een lekkere bite en moet koel, maar zeker niet te vochtig staan. De zachte is wat gemakkelijker aan te snijden. Sommige vlaaien ‘horen’ met een harde bodem zoals de tarte maison en sommige met een zachte zoals een rijstvlaai. Onze een persoonsvlaaitjes hebben ook allemaal een zachte bodem. De keuze is dan al gemaakt!

Op zich valt het eigenlijk wel mee met de keuzes. Sterker nog, met enige regelmaat vinden we (vooral Ronald) dat het weer tijd is voor vernieuwing. De vers fruitvlaai heeft daarom een metamorfose ondergaan. Wij vinden hem geslaagd, jullie ook?