Dinsdag Valentijnsdag

Aankomende dinsdag is het Valentijnsdag. Een paar keer per jaar komen de hartjes in de toog te staan. Met de Nederlandse moederdag, de Belgische moederkesdag, vaderdag en natuurlijk met Valentijn. Het is altijd een leuk gezicht; de platen met hartjes koffiekoeken, met chocolade of poeder, en de hartenvlaaien en taarten in de toonbank.

Alleen… de kleur rood hoort bij hartjes en we hebben op dit moment, bewust, geen aardbeien. We werken om meerdere redenen zoveel mogelijk met lokale leveranciers samen en volgen hierbij de seizoenen. Aardbeien zijn op dit moment niet lekker. Klanten vragen er wel om, maar na Nieuwjaar gaan ze even uit het assortiment. Dus even geen aardbeiensloffen, aardbeiensoezen en aardbeienvlaaien. Tegen Pasen zijn ze er weer. De hartenvlaaien zijn er daarom op Valentijnsdag met kersen of gemengd fruit. Voor de echte liefhebbers kunnen we wel aardbeienbavaroise maken met aardbeienpuree.  Ronald wil graag weer iets nieuws en gaat voor Valentijnsdag een taartje met uitgestoken hartjes en roze bavaroise en slagroom maken. Het taartje zag er alvast leuk uit en is vast ook erg lekker (ik heb nog niet geproefd), maar wij, de dames, wilden de chocoladeharten terug. Vorig jaar heeft Ronald zelf chocoladeharten gesmolten en gedecoreerd. Het was een enigszins bewerkelijk, maar het resultaat mocht er zijn en de chocolade is verslavend lekker.

Voeg bij alle hartjesproducten de mogelijkheid voor een ontbijtje nog toe en we hebben weer meer dan genoeg voor deze romantische feestdag. Fijne Valentijn!