Voor de liefhebbers van kaas een erg gemakkelijk recept voor bij de borrel als hapje of bij de lunch.
Ingrediënten:
- Een rond ongesneden brood zoals een klein rondje wit, tarwe of ardeens
- 100 gram cheddar kaas
- 100 gram mozzarella
- (eventueel nog een andere kaassoort, geraspt kan ook om de gaatjes goed te vullen)
- 75 gram roomboter
- 5 bosuitjes
- 4 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 175-180 graden. Snijd het brood net niet tot op de bodem in dikke plakken van ongeveer 2 centimeter. Draai het brood een kwartslag. Snijd weer dikke plakken en wederom niet door het brood heen. Tip; probeer niet te duwen en de houd de sneetjes goed bij elkaar. Van bovenaf zie je dan mooie vierkantjes. Vul het brood met plakken kaas tot alle gaten gevuld zijn (die van ons kan beter). Smelt de boter en voeg naar smaak de fijngesneden knoflook en bosuitjes in ringetjes toe. Giet het botermengsel over de kaas. Zorg ervoor dat de boter ook dieper in de gleufjes komt. Verpak het brood helemaal in aluminiumfolie of bakpapier en bak het brood in ongeveer 15 minuten af. Verwijder de folie en zet nog een paar minuutjes terug in de oven. De bovenkant wordt zo mooi bruin en krokant.
Ps: toch teveel moeite, maar wel zin in kaas? We hebben sinds kort ook kaasbroodjes in ons assortiment. Hetzelfde deeg als van de saucijsjes, maar dan zonder gehakt en met lekker veel kaas. Oven voorverwarmen op 175 graden, 4-6 minuten opwarmen en klaar!