Nieuwe aanwinst(en)*

We hebben er een broodautomaat bij. We hadden er al een in Zondereigen. En nummer twee staat bij Aardbeienkwekerij Claasse-Lucius op de weg van Weelde naar Merksplas. Dus vanaf nu is ook daar iedere dag worstenbrood en vers brood van ons verkrijgbaar. Lekker bij de aardbeien die er ook weer zijn!

Wellicht denken sommige Nederlanders nu; een wat, een broodautomaat?! En sommige Belgen denken misschien waarom moet er een stukje over een broodautomaat gaan?! In België zijn (brood)automaten een doodnormaal fenomeen. Je ziet ze overal, niet alleen met brood, maar ook met soep, vleeswaren, de eerste levensbehoeften etc. Er zijn zelfs dorpen waar meer dan 20 broodautomaten staan…

In Nederland kent men het verschijnsel broodautomaat niet echt en er is veel minder een markt voor. Waarom? Dat blijft gissen, maar er zijn meerdere redenen te bedenken. Belgen eten nog veel meer brood van de bakker en minder dan van een supermarkt. Belgen weten niet beter dan dat bakkers ook op zondag open zijn en er dus 7 dagen per week vers brood is. In Nederland is men gewend dat er op zondag geen vers brood gehaald kan worden. Daarnaast zijn er in België meer lintdorpen en kleine dorpen met weinig voorzieningen waardoor een broodautomaat handig is, omdat je anders soms wel erg ver moet rijden voor een vers brood.

*Dan is de titel van dit stukje nieuwe aanwinstEN. Zondag 19 maart is ons zoontje en broertje Ravi geboren. We zijn weer overdonderd door alle felicitaties en gelukwensen van klanten. Hartelijk dank daarvoor!