Het is… was veel te warm

om te koken. Barbecueën, salades en lekker buiten eten. Op zoek naar zomerse recepten kwamen we er een aantal met stokbrood als hoofdingrediënt tegen. Voor gevulde stokbroodjes uit de oven was het zelfs te warm, dus die komen in een andere column, maar deze drie varianten waren geslaagd.

We hebben ze gemaakt met ons eigen afbakstokbrood. Wij bewaren dit, wit en meergranen, in de vriezer. Het brood kan ongeveer een maand zo bewaard worden. Let er op dat de zak goed afgesloten is. Het stokbrood kan direct vanuit de vriezer afgebakken worden in een voorverwarmde oven van 200 graden. Omdat het stokbrood al door ons voorgebakken is, hoeft het maar 5 minuutjes in de oven.

Dit waren onze varianten:

  • Stokbrood met tonijn, zongedroogde tomaten, kappertjes en een Franse dressing.
  • Stokbrood met onze eigen huisgemaakte eiersalade en gebakken spekjes. Eventueel kan het stokbroodje nog besmeerd worden met roomkaas.
  • Stokbrood met gerookte kip, avocado, huisgemaakte mayonaise en zongedroogde tomaatjes. Extra lekker met guacamole, zure room en tortillachips.

Tip voor alle broodjes (en Ronald gruwelt hier oprecht van): pluk wat brood uit het stokbrood, dan is er meer ruimte voor de vulling!