Biertaart!

Vorig jaar heeft Ronald bierbrood en bierpistolets gemaakt. Voor ons was dat een keer een ander product voor Vaderdag, maar bierbrood of brood met als basisingrediënt bier is een vrij bekend product. De combinatie van bier en brood gaat al eeuwen terug. De eerste bieren, duizenden jaren geleden, waren gemaakt van half gebakken broden die in water gedrenkt werden voor een fermentatie effect. Tegenwoordig zijn er zelfs bakkerijen met een eigen tap in de bakkerij!

Dit jaar wilde Ronald naast de hartenvlaaien, taarten en de slagroomstropdassen weer wat anders. ‘Bierbavaroise zou dat wat zijn Ank’? Zo gezegd, zo gedaan en wij mochten proeven. En eerlijk, voor iemand die echt niet van bier houdt, het was eigenlijk wel lekker. De bavaroise heeft geen heel typische biersmaak, je proeft het bier net goed genoeg. En de combinatie met een crispy chocoladebodem en kersen is een goede! Over de opmaak hoefden we niet lang na te denken. Deze vorm was logisch en spreekt voor zich. Afgelopen weekend hadden we al een aantal exemplaren gemaakt en die vlogen de winkel uit. Komende zondag is het Vaderdag, dus verras de allerliefste papa met een lekker ontbijtje en een heerlijk bierdopje!

Ps: zaterdag wordt de Pruimentoer weer georganiseerd. Wij zijn gewoon open en bereikbaar tot 17u. Succes voor alle renner(tje)s!