Ideeën voor Valentijn!

Valentijn is natuurlijk hartstikke commercieel, maar wie kan het nou niet waarderen als iemand zijn liefde toont? Bestellen kan altijd (nog). Zelf maken is net zo leuk, dus daarom een aantal tips:

Ontbijttip nummer 1: Hartjes brood met ei. Snijd een hartje uit een boterham. Bak de boterham in een pan met een beetje boter en breek een eitje in het gat (bak ook het uitgesneden hartje mee). Draai na 2 minuutjes, als het ei gestold is de boterham om en bak de andere kant nog eventjes.

Ook lekker als ontbijtje: Hartjes-wentelteefjes met rood fruit. Wentelteefjes zijn bij ons favoriet! Erg gemakkelijk te maken en handig om oud brood op te maken. Bij deze variant snijdt je wel wat brood weg, maar je hebt zo een heerlijk Valentijnsgerechtje, zeker met poedersuiker, kaneel en rood fruit erbij en eventueel wat mascarpone is het een feestelijke variant!

Hartjesvlechtbrood kan bij het ontbijt, als lunch of bij de borrel. Ben je wat creatiever en handiger in de keuken? Met een eigen brooddeeg kun je vrij eenvoudig vlechten en zo een hartje maken. Even afbakken en klaar!

Bak je graag? Met kindjes is het leuk om cupcakes te maken en deze te versieren met een dot roze crème, met hartjes van chocolade of met een koekje dat je ook zelf bakt. Wel de cupcakes goed af laten koelen voor je ze versiert 😉

Red velvet past natuurlijk perfect bij Valentijn. Hier schreef ik al eerder over toen we aan het verbouwen waren en Ronald specie-cake maakte met rode bakstenen. Een rode cake maken van verschillende laagjes met daartussen room en versieren met hartjes is wel een erg lekker Valentijnscadeautje.

Voor de liefhebbers van hartig. Uit bladerdeeg kun je heel eenvoudig hartjes snijden. Deze kun je vullen met vanalles wat je lekker vindt, afstrijken met ei en even afbakken en je hebt een eigen hartige hapje. Tip; let er op dat je vulling niet te ‘nat’ is.

Is dit toch allemaal teveel werk? Bestel dan lekker een ontbijtje; wij zorgen voor een romantisch touch!