Hoe ontbijten wij | een beetje vreemd en verwend

Als je in een bakkerij werkt dan is er altijd eten. En bij ons ook volop beleg. De eerste die naar boven gaat – we eten boven de winkel – neemt vast wat mee. Soms pistolets, brood, sandwiches of een gebroken smoske. Maar waarmee ontbijten wij het liefst? Een klein onderzoekje leidde tot de volgende resultaten. We zijn nogal verwend en sommige combinaties zijn heel vreemd:

Ellen wil graag: koffie! En graag een boterpistolet met een kapotgeslagen chocoladefiguurtje en een croissantje met kaas en eiersalade.

Tiny; eigenlijk altijd hetzelfde, twee boterhammen en een eierkoek.

Angelique; akkerboterhammen met cervelaat, een eierkoek met wat er op dat moment ligt. Noot van de redactie: Angelique eet dus rustig een eierkoek met kipcurry of préparé! En ook een bolus met roompaté eet ze met smaak op…

Merel: twee boterhammen, vaak witte. Een eierkoek of een krentenbol.

Bianca: koffie graag en een tijgerpistolet met kaas.

Ronald: pistolets, maakt niet uit welke, als ze maar uit de laatste oven komen. Zo vers mogelijk.

Joep: het allerliefst een goudgele graansmoothie en anders twee pistolets met een salade en een eierkoek met boter.

Hedwig: doordeweeks een bruine boterham, maakt niet uit welke, met paté, kaas of chocopasta en in het weekend een maltkornpistolet of kampioentje met een salade.

Anita: zowiezo een noteneierkoek!

Binc: pistolets met préparé.

Anjo: Anjo is de moeilijkste niet, maar het is fijn als het kampioentje nog een beetje warm is en dan graag met goed gesneden rookvlees en/of belegen kaas. En, gewoon omdat het kan, een loeiheet worstenbroodje uit de oven.

En… hoe ontbijt jij het liefst?