Hoe gaat het nu met? | Ronald – deel 3

We zijn inmiddels alweer anderhalve week open en meneer moest nog rustig aan doen. Er gebeurt altijd vanalles in een bakkerij en zo ook afgelopen week. Dus is het gelukt met rustig aan doen?

Maandagmorgen kwam ik de bakkerij binnen. Alles onder controle, maar ik zag wel meteen Ronalds gezicht; ‘je hebt last van je polsen, niet?’. Hij gaf toe dat hij ze behoorlijk voelde, dat met braces werken niet werkte en dat hij nog even wat pistolets moest draaien… Hulp vragen is niet Ronalds sterkste kant en ‘wat moet dat moet’. We moesten daarom allemaal streng zijn om hem naar huis te krijgen. Nadat hij geslapen had voelde alles gelukkig weer gewoon aan.  

Geluk bij een ongeluk waren de wegwerkzaamheden nog niet afgerond en het regende ook nog een paar dagen. Slechtere bereikbaarheid betekent automatisch dat het minder druk is. We hadden veel hulp van alle bakkers en Ronald kon toch nog wat rustiger aan doen. Uiteindelijk had hij woensdag na het klussen met Ravi – hij wil de een vogelhuisje maken – nog het meeste last 😊

Iedere dag gaat het beter en de hechtingen zijn er inmiddels uit. We mogen echt niet klagen. Afgelopen weekend was een uitdaging, want we hadden stroompanne… Ai. Dat wil je echt niet op de zondagnacht. Alles is altijd zo strak gepland en in het weekend is het het drukst. Gelukkig konden de monteurs het probleem – na een paar uur zoeken – tijdelijk oplossen.  De voorbereidingen waren gelukkig goed en zonder veel pijn en moeite was de winkel gewoon om 7 uur gevuld!

En terwijl ik dit typ ziet het er naar uit dat we nog een hittegolf gaan krijgen. Ook dat betekent minder brood bakken. Weer geluk bij een ongeluk. De komende weken zal het nog opletten zijn, maar ik geloof dat we er goed doorgekomen zijn. De ingreep stelde niet veel voor (operatie carpaal tunnel), maar het is toch maar afwachten hoe het gaat en zo ook het herstel. Zonder Ronald zijn we niet veel en dat maakte het, voor mij, toch wel spannend.

Dus is het gelukt met rustig aan doen? Door de omstandigheden en voor zover mogelijk wel. En hoe gaat het nu met? Goed! We laten dit achter ons en gaan weer door!