Heel Baol Bakt | vragen en en antwoorden

Donderdag 16 september was de kick-off van ‘Heel Baol Bakt!’ Wij waren daar natuurlijk bij net als de andere juryleden; Jumbo Bart en Katja de Bresser en Bakkerij Vromans. Herbs & Spices schuift later ook aan. Het zou superleuk zijn als er veel deelnemers zijn. Lees hieronder de veelgestelde vragen met antwoorden en doe gewoon gezellig mee!

Wanneer zijn de bakdagen?

De bakdagen zijn op woensdagen in November. De start is op 3 november, dan 10 en 17 november wedstrijddagen (als je door bent natuurlijk) en dan eindigen we 24 november met het spektakelstuk in de grand finale. Het is telkens van half 2 tot half 3 in het Cultureel centrum.

Ik mag thuis bakken klopt dat?

Dat klopt. Op de zogenaamde ‘bakdagen’ mag je jouw baksel komen presenteren aan de jury in het Cultuurcentrum Baarle.

Iedereen kan meedoen?

Iedereen kan inderdaad mee doen. Er zijn twee categorieën: jonger dan 14 jaar en ouder. We beginnen met 5 deelnemers en tijdens de wedstrijddagen op 10 en 17 november valt er telkens iemand af. De finale gaat tussen 3 deelnemers per categorie.  

Ik bak veel, maar ben echt niet goed hoor…

Hoeft ook niet. Zolang je het maar leuk vindt en een baksel kunt presenteren dat, extra tip, in ieder geval gaar is en niet aangebrand. Het is een wedstrijd voor thuisbakkers, niet voor professionals of mensen die al jarenlang cursussen volgen en hele bruidstaarten kunnen maken. Het is gewoon leuk om te doen en leuk en lekker voor de bezoekers van het Baols Bakske.

Hoe kan ik me inschrijven?

Dat kan via de Facebookpagina van het Baols Bakse en via dorpsverbinder en organistor Eveline Beemster – 06 45 16 06 23. Opgeven kan tot 1 november.

Wie zit er in de jury?

Al bekend is dat wij in de vakjury zitten, net als Jumbo Bart en Katja de Bresser, Bakkerij Vromans en Herbs & Spices. Meer specifiek zitten in de jury Ronald, Bart, Marie-José en Cindy. De publieksjury bestaat uit de bezoekers van het Baols Bakske.

Wat zijn de opdrachten?

De opdrachten worden tijdens de bakdagen bekend gemaakt en toegelicht. De eerst opdracht, voor deelname op 3 november is heel vrij: maak gewoon jouw favoriete baksel! De rest van de opdrachten is dus nog even geheim al kan ik al verklappen dat Marie-José en Ronald aan het broeden zijn op een mooie spektakelopdracht voor de finale!

Welke prijzen kun je winnen?

Ook die zijn nog even geheim, maar worden snel bekend gemaakt!