Gezonde ontbijttaartjes door Ronald

Ik vroeg Ronald of we havervlokken hebben. ‘Euh, ja waarvoor?’ Ik vertelde dat ik een recept voor een ontbijttaart had gezien en dit met Ravi voor Liz wilde maken als ze terug van kamp kwam. Zijn reactie: ‘Laat eens zien… (hij kijkt even) Ziet er leuk uit! Wat heb je nodig? O, zo zo en zo. Ik zou wel deze noten pakken en 1 persoonsvormen en die keukenmachine heb je ook niet nodig’. Dus, hierbij: Ronalds ontbijtaart met aardbeien!

Wat hebben we nodig voor 12 stuks:

450 gram havervlokken

200 gram notenmelange

12 eetlepels honing of ahornsiroop

200 gram roomboter

500 ml kwark (naturel of aardbei en liever wat stevigere kwark)

500 gram aardbeien (en eventueel ander rood fruit)

Ps: een springvorm kan ook heel goed gebruikt worden, maar die hebben wij niet 😊

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. En Ronalds stokpaardje: ‘goed voorverwarmen is minimaal 20 minuten, wat je oven ook aangeeft’.  Om een deeg te maken, malen we de havervlokken fijn tot meel. De noten fijnhakken in stukken. Meng het meel, de noten 8 eetlepels honing met de roomboter (TIP: snijd deze in stukjes). Kneed hiervan een deegbal en bekleed de springvorm of vormpjes hiermee (TIP: vet je springvorm altijd goed in). In ongeveer 25 minuten bakken we de taartbodempjes af. Kijk of ze er goudbruin uitzien. Laat ze goed afkoelen voordat je de kwark over de bodem verdeelt. Daarover komt de rest van de honing of ahornsiroop en vervolgens het fruit.

Een heerlijk ontbijtje om de vakantie mee af te sluiten. Geniet ervan!