Een bomvolle winkel | Sint, WK en nieuwe salades

De winkel is te klein. Wie had gedacht dat we dat na de verbouwing – alweer 3 jaar geleden! – zouden zeggen? En nu zeggen we het zo ongeveer iedere dag tegen elkaar. Er staat zoveel lekkers en er komen nog leuke dingen aan, want Ronald gaat experimenteren met WK éclairs:

Sinterklaas heeft tijdig een plekje gereserveerd in de winkel. Voor hemzelf – er is weer een grote chocolade Sint – en voor heel veel figuren, letters, spekken, schuimpjes, speculaas en pepernoten. Dit staat allemaal in de winkel, maar ook in de koeltoog wordt het voller en voller. De bakkers hebben een nieuw speculaastaartje gemaakt, met spijs! En ook zijn de echte roomboteramandelstaven er weer. Gemaakt zoals het hoort, met echte amandelspijs (ik legde al vaker uit wat het verschil is) en helemaal gevuld. Laat die Sint maar komen!

Ook hebben we een aantal salades aan ons assortiment toegevoegd. Naast de favorieten – huisgemaakte ei, krab, préparé en kipcurry, hebben we nu ook kip-hawai, champignon a la greque, een sinterklaassalade en thaise kip salade. En… de ‘balletjes in tomat’ zijn terug! Echt Belgisch, probeer ze eens! Sommige salades zullen blijven, andere niet. We kijken altijd waar vraag naar is, want weggooien is en blijft zonde. Heb je een favoriet of een wens? Laat het ons gerust weten, dan nemen we dat mee!

En, omstreden of niet, het WK voetbal staat op het punt te beginnen. Als grensbakker zit je dan in een ideale situatie. Wij juichen voor beiden landen en Ronald gaat experimenteren met nieuwe éclairs. De bedoeling is om per wedstrijd een combinatie te maken met de tegenpartij. Qua smaak wordt dat een uitdaging, maar qua look moet lukken! Sowieso zal er op de wedstrijddagen van Nederland (21/11 is de eerste wedstrijd) en België (23/11) gekleurd gebak zijn; oranje donuts, duivelse gebakjes of als ze tegen elkaar moeten extra veel enclavegebakjes!