Door naar de bakkers | Leer Joep beter kennen

Van winkel naar bakkerij. Het lijstje met achter de schermen interviews wordt steeds langer. We hebben wel eens wisselingen, maar we hebben nu alle winkeldames geïnterviewd. Van winkel naar bakkerij. En daar komt ‘onze’ Joep in beeld! Begonnen tijdens een mini-stage en inmiddels vele uurtjes per week bij ons te vinden. Overal en nergens, van banket tot brood:

Wie ben je?

Ik ben Joep Hermans en ben 20 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Baarle en woon in Baarle-Hertog. Ik heb 4 jaar op Tessenderlandt Breda gezeten en ben vervolgens naar de bakkersschool gegaan. Dit was het Cingelcollege. Ben daar begonnen met Brood en Banket niveau 2 en vervolgens niveau 3.

Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het goed! Vind de corona periode onderhand een beetje saai, maar dat zal voor meer mensen wel zo zijn.

Hoe lang werk je al bij ons?

Werken of stage 😊? Ik ben hier begonnen toen ik stage moest lopen op Tessenderlandt in het 4e jaar. Toen kwam ik erachter dat ik het bakkersvak wel leuk vond en ben ik dus naar het Cingelcollege gegaan en tijdens die opleidingen hier stage blijven lopen. Niveau 2 en 3 heb ik met mooie diploma’s afgesloten en toen kreeg ik de vraag van Ronald en Anke of ik wilde blijven en dat heb ik met plezier aangenomen.

Wat vind je leuk aan je werk en wat vind je minder leuk?

Ik vind het leuk om voor de klant elke dag weer vers brood te maken of een heerlijke taart. Maar helaas horen bij het vak ook nachturen en dat vind ik soms wel lastig.

Wat wisten we nog niet over je?

Wel meer dingen! Ik ben jeugdtrainer bij Gloria en heb de winkeldames getraind bij hun deelname aan de mudrun voor Anjo vorig jaar. Verder maak ik zelf heel lekkere port en heb ik vooral Ronald overgehaald om mee te doen. Dit jaar wil ik witte port proberen. Verder kom ik meestal op mijn step naar het werk en ik zit, samen met Ellen en Hedwig, in de feestcommissie van Bakkerij Adams!

Wat is je lievelingsproduct?

Warm worstenbrood! En een crèmegebakje is bij mij niet veilig. Ik proef regelmatig of de smaak nog hetzelfde is…

Wat zijn je hobbies?

Dat is dus de pupillen trainen bij Gloria, wat ik iedere week doe. Ik ga graag een pilsje drinken met de vriendengroep en heb ik een passie voor mooie en snelle auto’s. En tot slot mag natuurlijk zelf port brouwen niet ontbreken!

Ooit hoop ik… een mooi gezin te stichten en te gaan wonen in een mooi huis.