De mee met de leukste bakwedstrijd!

We gaan weer bakken! Nou ja ‘we’… jullie! Doe mee met de tweede editie van Heel Baol Bakt en laat ons je bakkunsten zien en proeven! Het is een heel toegankelijke en leuke wedstrijd. De sfeer was vorig jaar super en de jury is natuurlijk streng, maar ook erg gezellig. We leggen alles nog een keer uit:

Er zijn 4 rondes; 5 en 19 oktober en 9 en 23 november. Telkens op woensdagmiddag. Je mag je baksel dan meenemen naar het CCB. Er wordt dus niet ter plaatse gebakken.

Er zijn 2 groepen; jeugd (-16) en 16+, de (jong)volwassenen.

De ingrediënten voor de opdrachten kun je halen bij Jumbo Bart en Katja de Bresser. De opdrachten zijn nog een beetje geheim dus die delen we nog niet 😉.

De jury jureert en proeft dus iedere woensdag. Ze gaan dan in beraad in de keuken van het CCB en daarna krijg je feedback. De jury let op verschillende dingen zoals de smaak, het uiterlijk, creativiteit, is aan de opdracht voldaan etc. Kleine tip; Ronald is natuurlijk bakker in hard en nieren en let vooral op het baktechnische aspect.

Helaas moeten er telkens mensen afvallen, dat hoort erbij. In de grande finale strijden de besten met voor superleuke prijzen; de bakworkshop was vorig jaar bij ons en bij Bakkerij Vromans een groot succes. De winnaars mogen zich een jaartje Meesterbakker noemen en hun titel bij de volgende editie verdedigen.

Heb jij er al zin in? Meld je dan voor 1 oktober aan bij Eveline Beemster, onze dorpsverbinder. Dit kan via evelinebeemster@contourdetwern.nl, via 0031 6 45160623 of via de Facebook pagina van Heel Baol Bakt. Lukt dit niet, kom dan even naar ons of een ander jurylid en dan regelen wij je inschrijving mee.