De brooddoos van Liz en Ravi

Als we ze zouden laten kiezen dan zouden er zeker en liefst altijd beschuitbollen en worstenbroodjes in de broodtrommel gaan. Als er iets speciaals is, dan kan dat ook zeker wel een keer, maar liefst zorgen we toch voor een wat gezondere lunch. Gelukkig vinden ze dit allebei niet erg en zeker Liz eet op dit moment als een bootwerker:

Ravi begint de dag met ‘HONGER!’. Die ontbijt echt als een keizer en eet dan eerst twee boterhammen – meestal gewoon volkoren met kaas, snijworst, jam of hagelslag -, daarna komkommer en paprika. Hij eindigt met yoghurt met fruit en cruesli, liefst met een vers sapje. Dat eet hij dan op zijn dooie gemakje alsof het weekend is. En soms wil hij nog een extra boterham, ´met muisjes graag!´ Naarmate de dag vordert eet hij minder hoor…

Liz eet eigenlijk de hele dag door, liefst 4 keer per dag en wil vooral veel groentes (of worstenbrood). Zij wilde graag een brooddoos met vakjes zodat ze vanalles wat mee kan nemen. Ze wil meestal twee – of toch drie – volkorenboterhammen met jam, smeerkaas, pindakaas of onze eigen eiersalade, maar dat laatste vinden we niet zo’n goed idee met warm weer. Ze eet ook graag préparé, maar ook dit is vrij bederfelijk. In de vakjes van de lunchtrommel wil ze groentes; komkommer, paprika, wortel, tomaat of olijven. Ze eet dus graag groentes, maar niet op brood terwijl pindakaas met komkommer best een goede combi is. In de winter neemt ze ook wel eens een bakje Griekse yoghurt mee, maar nu het warmer is niet. Het is niet zo’n fruitmonster, want ‘fruit is te zacht mam’, maar onze echte aardbeien uit Hoogstraten (lees er hier meer over) zijn op een of andere manier altijd op.

Bij speciale uitjes of als Liz wedstrijd heeft, dan mogen er ook ‘echt lekkere’ dingen mee. Liz wil dan standaard een worstenbroodje of 4… Dit gaat goed, ook als het warmer is. Je moet ze natuurlijk niet in de volle zon leggen, maar worstenbrood is op meer dan 200 graden gebakken dus kan wel wat hebben. Een koelelement kan anders ook altijd nog. Ravi eet toch ook wel graag wit brood en dan liefst een superverse beschuitenbol met kaas. Liz die lust eigenlijk geen zachte witte broodjes – hoe kan het? – maar wel krentenbollen. Handig om mee te nemen en ook deze blijven wel even lekker in de broodtrommel. Eierkoeken zijn ook ideaal op zulke dagen, alleen soms wat groot. Zowel Liz als Ravi willen deze besmeerd met boter. Als extraatje of ‘de koek’ vindt Liz peperkoek lekker en Ravi Eigenbak wafels. Nog een appel mee en dan is het onderhand wel genoeg 😊

Als het warm is en vooral met een fel zonnetje, dan is het vooral het belangrijkste dat eten niet direct in de zon komt. Vooral brood droogt dan snel uit. Het lekkerst blijft brood (en de rest eigenlijk ook) in een broodtrommel – op brooddoos dus op z’n Belgisch, eventueel nog in een broodzakje en met een koelelement. Geniet van de warme zonnige dagen, smakelijk!